پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ 13123 0 5

اریگامی در کلاس درس برای تقویت هوش فضایی، تفکر منطقی و آموزش هندسه و ریاضی به کار می رود.

تقویت هوش فضایی با اریگامی

چرا اریگامی؟
اریگامی هنر باستانی بازی با کاغذ است که ریشه آن به تمدن باستانی چین و ژاپن باز می گردد اما امروزه محبوبیت بین المللی یافته است. این هنر ظریف با وارد شدن در نظام آموزشی و مدارس، می تواند بر تقویت ادارک فضایی و تفکر منطقی و مرحله ای دانش آموزان موثر باشد.
 
هنری برای همه چیز
شاید باور نکنید اما محققان بسیاری بر روی تاثیر و کاربرد هنر اریگامی در موضوعات و مباحث مختلف کار کرده اند و معتقدند از اریگامی می توان تقریبا در هر موضوع درسی و برای تقویت مهارت های مختلف استفاده کرد. در اینجا چند مورد از فواید و کاربردهای هنر اریگامی را برای استفاده در کلاس درس مطرح می کنیم:
 
هندسه
بر اساس آمار مرکز ملی آموزش در سال 2003، هندسه یکی از مواد درسی است که دانش آموزان امریکایی در آن ضعف دارند. اریگامی به عنوان یکی از راه های تقویت درک مفاهیم هندسی، فرمول ها و مباحث هندسه می تواند عمل کند. به عبارت دیگر اریگامی می تواند به هندسه جان ببخشد و مفاهیم و کاربردهای آن را به صورت عملی به دانش آموزان نشان دهد. با در نظر گرفتن طول، عرض و ارتفاع، و وارد کردن این اندازه ها در اشکال اریگامی می توان به دانش آموزان به طور عملی و کاربردی کار با اشکال و احجام هندسی را آموخت. حتی از اریگامی می توان برای پوشاندن سطوح و اندازه گیری مساحت با استفاده از فرمول های هندسی نیز استفاده کرد.
 
مهارت تفکر
اریگامی می تواند تمام مولفه های تفکر را در انسان بیدار کند و به کار گیرد. ثابت شده است که اریگامی می تواند در تقویت مهارت های تجسم فضایی و هماهنگی دست و چشم برای یادیگری موثر باشد. چنین مهارت هایی می تواند به کودکان در درک مطلب، سازمان دهی، طبقه بندی و ساختن تجسم فضای جهان پیرامونی آنها کمک شایانی کند. در کلاس درس می توانید از اریگامی یا اشکال هندسی برای توضیح مفاهیم و اصطلاحات هندسی به خوبی استفاده کنید.
 
کسر
معمولا مفهوم کسر برای بیشتر دانش آموزان ترسناک است. اما استفاده از تای کاغذی می تواند در آموزش مفهوم کسر به شیوه ای مفرح و هیجان انگیز موثر باشد. به عنوان معلم شما می توانید در کلاس درس خود از اریگامی برای نشان دادند مفهوم یک دوم، یک سوم، و الی آخر به خوبی استفاده کنید هر تای کاغذ می تواند به دانش آموزان در درک مفهوم کسر و تقسیم یک خانه به دو یا چند قسمت مساوی کمک کند. با استفاده از تای کاغذی و اریگامی دانش آموزان می توانند یک کاغذ را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنند و با باز کردن هر کدام از تاهای کاغذ، روند کسر را معکوس کنند. حتی در موارد پیشرفته تر امکان تا کردن کاغذ و تقسیم یک شکل به دو بخش و استمرار در تای کاغذ تا جای ممکن می تواند به آموزش مفهوم  حد و میل به بی نهایت نیز کمک کند.
 
حل مسئله
معمولا مسائلی که کودکان با آن در کلاس های درس مواجه می شوند یک راه حل و یک پاسخ مشخص دارند. اما اریگامی به آنها کمک می کند تفکر جانبی و واگرا را در خود تقویت کنند. دانش آموزان می توانند از طریق انجام اریگامی مثلا برای بازسازی یک الگو یا شکل نهایی، انواع راه های مختلف را بیازمایند و از طریق آزمون و خطا و کسب تجربه، راه های مختلف حل مسئله را تمرین کنند.
 
علم آموزی از طریق تفریح
اریگامی یک روش مفرح و شاد برای آموزش مفاهیم پایه و اصلی هندسه، ریاضی و حتی فیزیک و شیمی است. تا کردن کاغذی نازک به اشکال مختلف می تواند پایه ی تفکر مهندسی را به دانش آموزان بیاموزد. برای مثال تا کردن آکاردئونی کاغذ، می تواند طرح اولیه طراحی یک پل عظیم باشد. اریگامی حتی می تواند در آموزش طرح مولکول ها و ترکیبات شیمیایی ساده نیز کمک کند. بنابراین اریگامی می تواند بر حسب خلاقیت معلم و دانش آموزان در آموزش مباحث مختلف علوم و لذت بخش کردن یادگیری و آموزش از راه سرگرمی و بازی به کمک برنامه آموزشی مدارس بیاید.
:: اختصاصی گروه تدوین محتوای  آی هوش
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام آی هوش و درج لینک www.ihoosh.ir بلامانع می باشد.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
زندگینامه بزرگان ریاضی: هیپاتیا
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
زندگینامه بزرگان ریاضی: اقلیدس، کلید هندسه
زندگینامه بزرگان ریاضی: گوتفرید لایب نیتس