سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳
جمعه ۱۵ آبان ۱۳۹۴ 2627 0 2

اولین دوره مسابقات «پیکار ریاضیات شهری» با حضور 54 تیم دانش آموزی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

اولین «پیکار ریاضیات شهری» در دانشگاه شریف برگزار شد

اولین دوره مسابقات «پیکار ریاضیات شهری» با حضور 54 تیم دانش آموزی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. به گزارش روابط عمومی، شرکت کنندگان این پیکار دانش‌آموزان دوره دوم و سوم متوسطه در قالب گروه‌های سه نفره بودند. که طی زمان 6 ساعته باید به 4 سوال پاسخ می دادند، همكاری اعضای گروه نكته‌ی بسیار مهمی بود كه مورد نظارت داوران قرار داشت. ارائه‌ی درست و كامل پاسخ‌ها از دیگر نكات امتیازآور این مسابقه بود.
 
دبیر اجرایی این مسابقه نحوه شکل گیری و هدف این پیکار را اینطور بیان کرد، در نظام آموزشی كشور دانش‌آموزان به بهترین شكل توانایی‌های محاسباتی ریاضی را فرا می‌گیرند؛ به طوری كه شاید بتوان گفت در این بخش از ریاضیات دانش‌آموزان ما حرف اول را در بین هم‌سالان خود در جهان می‌زنند. اما در دنیای واقعی، مسأله‌ها صورت‌بندی ریاضی مشخصی ندارند و آنجاست كه مدل‌سازی ریاضی نقش مهم و مؤثر خود را در حل مسأله‌های روزمره جهانِ بیرون از كلاس به رخ می‌كشد. شاید برای مواجه شدن با یك مسأله از دنیای واقعی، بیش از اینكه به محاسبات پیچیده و پیشرفته ریاضی نیاز باشد، به قدرت تحلیل و مدل‌سازی نیاز است؛ این توانایی می‌تواند در آینده، دانش‌آموزان را به قوی‌ترین افراد در رشته و حرفه‌ی خود مبدل كند. از سویی دیگر یكی از اصلی‌ترین سؤالات هر دانش‌آموز، چیستی كاربرد ریاضیات در دنیای واقعی و بیرون از كلاس است. سوالی كه پاسخ به آن می‌تواند تأثیر زیادی در ایجاد انگیزه و بهتر شدن فرآیند آموزش دانش‌آموز داشته باشد.

وی اضافه نمود؛ با احساس نیاز به این موارد در فرآیند آموزش، بر آن شدیم تا با برگزاری «پیکار ریاضیات شهری» متشكل از مسائل واقعی دنیای اطراف خود، بتوانیم قدمی هر چند كوتاه در راستای اعتلای توانایی‌های دانش‌آموزان این مرز و بوم برداریم. طی این پیکار دانش‌آموزان می‌توانند توانایی‌هایی از قبیل كار گروهی، قدرت تحلیل و مدل‌سازی ریاضی، ارائه‌ی صحیح دستآوردها و قدرت صرف زمانی طولانی برای فكر كردن بر روی یك مسئله را بیاموزند و در خود تقویت كنند.

بنا بر این گزارش، سؤال پیکار در واقع صورت به نسبت ساده شده‌ای از یك مسأله‌ی واقعی در دنیای اطراف ماست كه دانش‌آموزان باید قدم به قدم با سوال پیش بروند و بتوانند مدل‌سازی و تحلیل درستی از صورت مسأله داشته باشند.

پس از پایان این مسابقات که پنج‌شنبه ۱۴ آبان از ساعت ۹ تا 5 بعد از ظهر در دانشگاه شریف در حال برگزاری است، تیم مصححین، نوشته‌های شرکت‌کنندگان را به طریق ویژه‌ای مرتب و سه تیم به عنوان برنده انتخاب می شوند که در روز جمعه طی مراسم اختتامیه در سالن جابر بن حیان به اعضای تیم‌های اول تا سوم تندیس برترین تیم‌ها و جوایز نفیس اهدا خواهد شد.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

معادله
رشد ۱۲ درصدی بازار نرم‌افزارهای هوش تجاری در منطقه
پدرعلم گراف کشور: ایران از نظر ریاضیات جایگاه خوبی در دنیا دارد
تشخیص هوش افراد از روی چهره
بزرگداشت پروفسور لطفی زاده به روایت تصویر
خانه‌های دیجیتالی امن نیست
بازگشت تيم المپياد رياضی دانش آموزی به کشور
مسابقه نبرد هوش مصنوعی (شریف ۹۴)
هوش مصنوعی گوگل و لب خوانی