طی کنفرانس هوش مصنوعی جهانی ۲۰۱۹ که در چین برگزار شد، "جک ما" و "ایلان ماسک" دو فرد مهم و تاثیرگذار در حوزه فناوری حضور داشتند. طی این کنفرانس "جک ما"(Jack Ma) کارآفرین، صنعتگر و مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره گروه "علیبابا" از کمرنگ بودن حضور انسانها و پررنگ بودن حضور رباتها در آینده سخن گفت که "ایلان ماسک" چندان با وی هم نظر نبود.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل،"جک ما"(Jack Ma) کارآفرین، صنعتگر و مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره گروه "علیبابا" اخیرا اظهار کرده است فناوری هوش مصنوعی در آینده کاری خواهد کرد که افراد تنها ۱۲ ساعت در هفته کار کنند و اوقات فراغت بیشتری داشته باشند. جک ما اخیرا گفته است فناوری هوش مصنوعی میتواند با انجام بیشتر کار افراد، اوقات فراغت بیشتری را برای آنها به ارمغان بیاورد.
به گفته این میلیاردر پیشرفتهای گسترده در هوش مصنوعی و اصلاحات در آموزش و پرورش میتواند به این معنا باشد که بسیاری از کارگران سرانجام تنها یک چهارم از ساعتهای هفتگی فعلی خود کار خواهند کرد.
جک ما طی کنفرانس هوش مصنوعی در چین در گفتگو با "ایلان ماسک" مدیرعامل تسلا گفت: از نظر تئوریک، این بدان معناست که افراد سه روز در هر هفته به مدت چهار ساعت کار خواهند کرد. طی ۱۰ الی ۲۰ سال آینده، هر انسان، کشور یا دولتی باید بر اصلاح سیستم آموزش و پرورش تمرکز و اطمینان حاصل کند که کودکان ما میتوانند یک شغلی پیدا کنند که فقط سه روز در هفته و به مدت چهار ساعت در هر روز کار کنند.
وی در ادامه افزود: هوش مصنوعی در آینده میتواند کارهای افراد را انجام دهد تا افراد بتوانند به فعالیتهای شخصی خود بپردازند و تفریح بیشتری داشته باشند. من فکر میکنم اگر این اتفاق رخ دهد، مردم زمان بیشتری برای لذت بردن از زندگی خواهند داشت.
کاهش ساعت کار به ۱۲ ساعت در آینده واقعا یک تغییر چشمگیر خواهد بود. به عنوان مثال طبق دادههای دفتر آمار کار ایالات متحده، در حال حاضر کارگران در ایالات متحده ۴۰ ساعت در هفته کار میکنند. در کشورهای دیگر مانند کره جنوبی، دولت اخیراً قانونی را تصویب کرد که ساعت کار از ۶۸ ساعت در هفته به ۵۲ ساعت کاهش یافت.
این گفته در حالی است که در حال حاضر کارمندان شرکت علی بابا میبایست شش روز در هفته و از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب کار کنند. پس باید دید این ایده برای آنها نیز اجرا خواهد شد یا خیر.
نکته جالب این کنفرانس این بود جک ما و ایلان ماسک بر سر پررنگ بودن حضور رباتها اختلاف نظر بسیاری داشتند به طوری که گفتگوی آنها ۴۸ دقیقه به طول انجامید.
بر خلاف جک ما، ماسک معتقد بود بزرگترین اشتباهی که محققان هوش مصنوعی مرتکب میشوند این است که آنها (محققان) فکر میکنند هوشمند هستند در صورتیکه در مقایسه با هوش مصنوعی اینگونه نیست.
ماسک در این بحث اظهار داشت که هوش مصنوعی انسان را به دست خواهد گرفت زیرا از ما بسیار باهوشتر است اما جک ما نظر دیگری داشت و معتقد بود هوش مصنوعی چنین تهدیدی را برای ما به وجود نمیآورد و ما به عنوان انسان به اندازه کافی باهوش هستیم تا این موضوع را ارزیابی کنیم. در حقیقت هوش مصنوعی به ما کمک میکند تا خودمان را بهتر بشناسیم.
اما ماسک گفت، مطمئن نیست با نوع وضعیتی که در آن هوش مصنوعی از انسان هوشمندتر خواهد بود چه باید کرد. ماسک با بیان مثالی گفت ۳۰ یا ۴۰ سال پیش بازی رایانهای بنام "پنگ" وجود داشت که یک بازی بسیار ساده بود اما امروزه بازیها دارای محیط واقعی ۴ بعدی و واقعیت مجازی هستند. از طرف دیگر، ماسک اظهار داشت که هوش مصنوعی کار را بیمعنی میکند و احتمالاً تنها شغلی که برای انسانها در آینده وجود خواهد داشت نوشتن نرم افزار هوش مصنوعی خواهد بود و از آنجایی که هوش مصنوعی تا آن زمان هوشمندتر خواهد شد احتمالا نرمافزار خود را نیز خودش خواهد نوشت.
ایلان ماسک در بخشی از این کفرانس درباره پروژه "نورالینک"(Neuralink) خود نیز صحبت کرد.
هدف استارتاپ نورالینک (Neuralink) توسعه یک پهنای باند بسیار قوی برای ارتباط انسانها و رایانهها است. بنابر گزارشها این استارتاپ قصد دارد با ساخت تراشههای رایانهای قابل کاشت در داخل مغز انسان، مرز بین بشر و ماشین را کم رنگتر کند.
گفته میشود این تراشه حس لامسه کاربران را بازیابی میکند. این پردازنده سیگنالهای پیچیدهای را رمزگشایی میکند که در داخل مغز انسان شکل گرفتهاند؛ سپس تراشه آنها را به رقم تبدیل میکند تا بتواند این سیگنالها را پردازش کند. در نتیجه شخصی که این تراشه در مغز وی کار گذاشته میشود، امکان کنترل کردن عملکرد عضلات بدن را پیدا میکند.
استارتاپ نورالینک یک شرکت "فناوری عصبی" (neurotechnology) آمریکایی است که توسط ایلان ماسک در سال ۲۰۱۶ تأسیس و در سال ۲۰۱۷ کار خود را آغاز کرد. دفتر مرکزی این استارتاپ در سانفرانسیسکو است. از زمان تأسیس، چندین دانشمند عصب شناس از دانشگاههای مختلف در آنجا مشغول به کار هستند.