رییس کمیته ملی المپیک در دیدار با مدال آوران المپیاد جهانی شطرنج گفت: از فدراسیون شطرنج تقاضا می کنیم طرحی را تهیه کند تا بر مبنای آن مدال آوران جهانی و المپیاد جهانی بتوانند از مزایای قهرمانان در مواردی مثل سرباز قهرمان، امتیازات دانشگاهی و سایر مزایا بهره مند شوند.
به گزارش ایسنا و به نقل از فدراسیون شطرنج ،کیومرث هاشمی رییس کمیته ملی المپیک به همراه شاهرخ شهنازی دبیرکل این کمیته در محل کمیته المپیک پذیرای شطرنجبازان مدال آور المپیاد جهانی مجارستان و جمعی از مسئولان فدراسیون بودند. هاشمی در ابتدا با اشاره به اینکه شطرنج ریشه در تاریخ و فرهنگ ایرانیان دارد بیان کرد: شطرنج رشته ای سخت و سنگین است و زمانی که موفقیتی مثل کسب عنوان سومی جهان در المپیاد جهانی آن هم با حضور 54 تیم از کشورهای بزرگ و صاحب نام بدست می آید توقعات و انتظارات بالاتر می رود و اکنون وظیفه سنگین تری بر دوش شما قهرمانان و فدراسیون شطرنج است.
وی ادامه داد: از طرفی آنچه که در نگاه اول از شطرنجبازان و جامعه شطرنج به ذهن متبادر می شود اخلاق و رعایت موازین اخلاقی از سوی این ورزشکاران است و من جا دارد همین ابتدا افتخار آفرینی نوجوانان خوب و شایسته کشورمان در المپیاد جهانی نوجوانان در مجارستان را به این عزیزان و جامعه ورزش تبریک بگویم.
وی با اشاره به اینکه مدال های جهانی بخصوص المپیاد های جهانی در شطرنج را می توان با مدال های المپیک مقایسه کرد افزود: از فدراسیون شطرنج تقاضا می کنیم طرحی را تهیه کنند تا بر مبنای آن ارزش مدال های قهرمانان جهانی و المپیاد های جهانی شطرنج را برآورد کنیم و مدال آوران این رشته بتوانند از مزایای قهرمانان در مواردی مثل سرباز قهرمان ، امتیازات دانشگاهی و سایر مزایا بهره مند شوند.
در ابتدای این مراسم سید امیر حسینی قائم مقام فدراسیون گزارش مختصری از موفقیت تیم نوجوانان ایران در المپیاد جهانی ارائه داد و گفت: ابتدا باید موفقیت های ورزش کشور به خصوص در بازی های آسیایی اینچئون را به ریاست و دبیر کل محترم کمیته ملی المپیک تبریک بگویم و خوشحالم که در دوره مدیریت جدید کمیته ملی المپیک بزرگانی از خانواده ورزش و از جنس اینکار مسئولیت کمیته را پذیرفته اند و انشالله موفقیت های ورزشکاران کشور روز به روز با وجود افرادی مثل شما تداوم داشته باشد.
سید امیر حسینی افزود: اکنون ایران در رده های سنی زیر 16 سال جزو سه کشور برتر شطرنج در جهان است و در رده بانوان نیز در ردیف ده تیم برتر جهان قرار داریم که بیانگر آینده نگری و برنامه ریزی های فدراسیون شطرنج است.
محمدعلی سادات منصوری سرپرست تیم نوجوانان و همچنین استاد هرندی سرمربی تیم ملی شطرنج نوجوانان نیز گزارش مختصری از موفقیت های اخیر شطرنجبازان در المپیاد جهانی مجارستان را ارائه دادند.
همچنین احسان قائم مقامی استاد بزرگ شطرنج ایران و عضو تیم بوندس لیگایی هامبورگ آلمان در توضیحی مختصر گفت: ورزشکار شطرنجباز بر خلاف بسیاری از رشته های ورزشی در سنین نوجوانی به کمال می رسد یعنی اینکه از 5 – 6 سالگی این قهرمانان موارد اصولی را آموزش می بینند و وقتی به سن 16 سالگی می رسند دارای پختگی یک قهرمان ملی هستند.
وی گفت: بنابراین باید شطرنج را مسئولین به صورت خاص و ویژه ببینند و من یقین دارم که این نوجوانان در آینده جزو قهرمانان بزرگ جهان خواهند شد.