مطالعات محققان دانشگاه مک مستر کانادا نشان می دهد که رژیم غذایی سالم، سبب بهبود فعالیت و سلامت مغز و افزایش هوش و توان مغزی می شود. به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ساینس، منظور از رژیم غذایی سالم، کاهش مصرف گوشت قرمز، غذاهای سرخ کردنی و آماده و افزایش مصرف میوه، سبزی، مغزها، غلات سبوس دار و غذاهای دریایی است.
این مطالعه پنج ساله بر روی بیش از 27 هزار فرد بالای 55 سال در 40 کشور صورت گرفته است؛ داوطلبان از نظر شاخص های سلامت شناختی مغز ازجمله توانایی زبان، محاسبه، تمرکز و توجه مورد بررسی قرار گرفتند. این مطالعه نشان می دهد که رژیم غذایی سالم علاوه بر افزایش توانایی مغز، در کاهش احتمال ابتلا به دیابت، فشار خون و سرطان نیز موثر است.
نتایج این مطالعه همچنین نشان می دهد که ترکیب رژیم غذایی سالم با فعالیت های منظم فیزیکی در جلوگیری از زوال عقل، نقش بسزایی دارد.
اجتناب از دخانیات و استرس نیز به سلامت مغز کمک می کند. نتایج این تحقیقات در نشریه Neurology منتشر شده است.