دانشمندان آمریکایی نام مواد خوراکی را که موجب بهبود فعالیت مغز و افزایش بهره هوشی انسان می شوند اعلام کرده اند. به نوشته پایگاه اینترنتی روسی روس.اُرگ تحقیقات به تشخیص چهار دسته از محصولات غذایی کمک کرده اند که تاثیر مثبتی بر تواناییهای مغزی دارند.
مکان نخست این فهرست به ماهی قرمز اختصاص دارد که محتوی بیشترین میزان امگا-سه است.
در مکان دوم محصولات لبنی قرار گرفته اند که مواد مفید موجود در آنها به راحتی توسط سلولهای مغز جذب می شود. به گفته دانشمندان شاخصهای حافظه و تفکر منطقی در آن دسته از داوطلبان که طی آزمایشها به طور مرتب شیر مصرف می کرده اند بهبود داشته است.
در مکان سوم فهرست حبوبات قرار دارند که اسید فولیک و ویتامین ب موجود در آنها موجب تقویت حافظه می شود.
مکان چهارم به محصولات خانواده گوجه فرنگی تعلق دارد که محتوی لیکوپن (آنتی اکسیدان) هستند که به خنثی ساختن تاثیرات منفی رادیکالهای آزاد در مغز کمک می کنند.
محققان در میان نوشیدنی هایی که تاثیر مثبتی بر فعالیت مغز دارند به آب و چای اشاره می کنند. به گفته آنها آب در صورتی که با حال خوش نوشیده شود بهترین نوشیدنی به شمار می رود. هفتاد درصد بدن انسان را آب تشکیل می دهد و مغز مستثنی نیست. بر اساس برخی داده ها هشتاد درصد بافتهای مغز را آب تشکیل می دهد. در مورد اهمیت آب برای بدن هیچ تردیدی وجود ندارد و تحقیقات در خصوص تاثیر آن بر حافظه نشان داده اند کم آبی مغز زمینه ترشح هورمون کورتیزول را فراهم می کند که تاثیر منفی بر نحوه نگهداری اطلاعات در مغز دارد.
در مورد چای باید گفت چینی ها از پنج هزار سال پیش با آن آشنا هستند و به اهمیت آنتی اکسیدان ها و کافئین موجود در آن پی برده اند. بر اساس تحقیقات اخیر پلیفنول ها (آنتی اکسیدان های) موجود در چای موجب بهبود فعالیت تشخیصی مغز و به ویژه حافظه می شوند و تئانین موجود در آن خاصیت آرامبخش دارد.