جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳
يکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ 5180 0 2

دانشکده ریاضی دانشگاه یزد گزارش مبسوطی از نحوه برگزاری سی و نهمین مسابقات ریاضی دانشگاه های کشور به میزبانی دانشگاه یزد را اعلام کرد.

گزارشی از سی و نهمین دوره مسابقه ریاضی دانشجویی کشور

نمایی از سالن آمفی تئاتر در روز اختتامیه

کمیته علمی (از راست) آقایان دکتر میرصادقی، بهبودی، شیردره حقیقی، احمدی کاکاوند، غلام زاده محمودی و قیراطی

سالن غدیر

تیم ریاضی دانشگاه یزد *

دانشکده ریاضی دانشگاه یزد گزارش مبسوطی از نحوه برگزاری سی و نهمین مسابقات ریاضی دانشگاه های کشور به میزبانی دانشگاه یزد را اعلام کرد.
 
متن گزارش بدین شرح است:
دانشکده ریاضی دانشگاه یزد از دوشنبه بعدازظهر ۲۱ اردیبهشت تا جمعه بعدازظهر ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ شور و نشاط خاصی داشت. تیم های ۵ نفره ریاضی ۳۸ دانشگاه کشور که برترین دانشجوهای ریاضی دانشگاهها را شامل می شد، از ساعت ۱۴ دوشنبه  ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ توسط کادر اجرایی این دوره از مسابقات که مسئول آن آقای دکتر جوانشیری عضو هیات علمی دانشکده ریاضی دانشگاه یزد بودند به دانشگاهمان رسیدند و مورد استقبال قرار گرفتند تا فردای آنروز مسابقه خود را آغاز نمایند.
 
سرپرستان تیم ها ساعت ۵ صبح ۲۲ اردیبهشت برای طرح و انتخاب سوالات روز اول مسابقات به دانشکده ریاضی دانشگاه یزد منتقل شده و انتخاب سوالات تا حدود ساعت ۷:۳۰ صبح ادامه یافت و سوالات پس از بررسی مجدد توسط کمیته علمی مسابقات و تایید کمیته علمی مسابقات، تایپ شد و سریعا به تعداد لازم تکثیر شد این در حالی بود که سرپرستان تیم ها تا شروع آزمون در قرنطینه بودند. آزمون روز  اول شامل ۶ سوال از دروس آنالیز، جبر، توابع مختلط و ترکیبیات بود که دانشجویان از ساعت ۹ تا ۱۳ فرصت پاسخگویی به آنها را داشتند. تیم مصححین مسابقات که خود از برندگان مسابقات پیشین ریاضی کشور بودند، کار تصحیح پاسخنامه های روز اول را از ساعت ۱۳ شروع کرده و تا پاسی از صبح فردا ادامه داشت.
 
هنگامی که مصححین برای استراحت به مهمانسراهایشان مراجعه می کردند، اتوبوس های دانشگاه یزد، آماده انتقال سرپرستان برای انتقال به دانشکده ریاضی جهت طرح و انتخاب سوالات بودند! طرح و انتخاب سوالات روز دوم به مانند روز اول شکل گرفت و ۶ سوال دیگر طرح گردید. عصر روز چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت، میهمانان شرکت کننده در مسابقه ریاضی کشور در سالن منتظرقائم دانشگاه یزد گرد هم آمدند. در این مراسم که هدف آن گفت و گوی خودمانی دانشجویان با سرپرستان و اعضای کمیته علمی سی و نهمین مسابقه ریاضی کشور بود، پس از خوش آمد گویی آقای دکتر سعید علیخانی دانشیار دانشکده ریاضی و سرپرست تیم ریاضی دانشگاه یزد، آقای دکتر نقشینه ارجمند عضو هیات علمی دانشگاه صعتی امیرکبیر و یکی از اعضای کمیته علمی به ایراد سخنرانی در مورد مسابقه ای با عنوان  طرح و حل  که چند سالی است در دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می گردد، پرداخت و از سرپرستان و دانشجویان دعوت کرد که با شرکت خود در این مسابقات به آن شور و نشاط بیشتری بدهند.
 
سپس آقای دکتر قیراطی و دیگر اعضای کمیته علمی مسابقه در مورد سطح و نوع سوالات این دوره از مسابقات پرداختند و به سوالات برخی از دانشجویان و سرپرستان تیم پاسخ دادند. اکثر سرپرستان و اعضای کمیته علمی بر افت سطح دانش ریاضی و قدرت خلاقیت و حل مساله ریاضی دانشجویان این دهه نسبت به دوره های قبل توافق داشتند. صبح پنج شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه میهمانان دانشگاه یزد، به بازدید از آتشکده زرتشتیان یزد، مسجد جامع، کوی فهادان و باغ دولت آباد پرداختند، که بسیار مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت. نتایج اولیه مسابقات ساعت ۱۴ پنج شنبه به سرپرستان هرتیم اعلام شد. ساعات ۱۵-۲۰ آنروز ساعات بررسی تجدید نظر برخی از شرکت کنندگان بود که کاری طاقت فرسا برای مصححین و کمیته علمی محسوب می شود. نتایج نهایی، نیمه شب پنج شنبه برای کمیته علمی و مصححین مشخص گردید اما اعلام آن موکول به مراسم اختتامیه جمعه ۲۵ اردیبهشت ماه گردید.

مراسم اختتامیه سی و نهمین دوره مسابقه ریاضی دانشجویی کشور از ساعت ۸:۳۰ صبح جمعه آغاز شد. آقای دکتر شاهزاده فاضلی ریاست دانشکده ریاضی دانشگاه یزد و مسئول سی و نهمین مسابقه ریاضی کشور  اولین سخنران این مراسم بودند که پس از عرض خیر مقدم خدمت حضار، به ارائه گزارش برگزاری این دوره از مسابقات پرداختند. سخنران بعدی آقای دکتر المدرسی معاونت محترم پژوهشی دانشگاه بودند که پس از تبریک فرا رسیدن عید مبعث به صحبتهایی در مورد علم ریاضیات پرداخت. کلیپ روند این مسابقه که تقریبا تمام لحظات سی و نهمین دوره مسابقات را شامل می شد، به مدت ۱۰ دقیقه پخش شد که مورد استقبال حضار قرار گرفت. پروفسور منصوری فیزیکدان شهیر و مشاور معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که میهمان ویژه این مراسم بودند، سخنران بعدی بودند که اشاره نمودند طبیعت را به زبان ریاضیات نوشته اند. ایشان از خاطرات دروس ریاضی و اهمیت ریاضی در دروس دیگر کاربردی گفتند.
 
ارائه موسیقی سنتی توسط آقای دهقان که از کارمندان روابط عمومی دانشگاه یزد هستند، از دیگر برنامه های این مراسم بود که به مجلس شور و شعف دو چندان بخشید. در ادامه آقای دکتر دهقان ریاست انجمن ریاضی ایران ضمن تشکر از ریاست و معاونین دانشگاه از آقایان دکتر شاهزاده فاضلی، دکتر انوریه، دکتر مشتاقیون و دکتر جوانشیری و دیگر اعضای هیات علمی دانشکده ریاضی دانشگاه یزد به خاطر برگزاری این دور از مسابقات تشکر نمود. در ادامه ایشان به ارائه خلاصه گزارش عملکرد یکساله انجمن ریاضی ایران پرداخت و ارتقا جایگاه ریاضیات ایران به جایگاه چهارم رتبه بندی اتحادیه بین المللی ریاضیات و اعطای مدال فیلدز به خانم دکتر میرزاخانی به عنوان اولین زن دریافت کننده این جایزه بسیار معتبر، را از مهمترین اخبار سال گذشته انجمن ریاضی ایران دانست. در پایان آقای دکتر مجتبی قیراطی دبیر کمیته علمی مسابقات ریاضی دانشجویی کشور ضمن ارائه گزارش، رتبه های برتر این دوره از مسابقات را از نظر تیمی و انفرادی اعلام نمودند که مدالهای طلا، نقره و برنز به همراه لوح های تقدیر به دانشجویان برتر اهدا گردید. لازم به ذکر است خانم نرگس توسلی دانشجوی ریاضی دانشگاه یزد که به همراه تیم پنج نفره دانشگاه یزد و به سرپرستی آقای دکتر سعید علیخانی در این دوره از مسابقات شرکت داشتند موفق به اخذ مدال برنز این دوره از مسابقات گردید.
 
۵ رتبه برتر تیمی به شرح زیر اعلام شدند:
۱-تیم دانشگاه صنعتی شریف تهران
۲-تیم دانشگاه صنعتی اصفهان
۳-تیم دانشگاه تهران
۴-تیم دانشگاه شیراز
۵-تیم دانشگاه شهید بهشتی تهران
 
 
 
* تیم ریاضی دانشگاه یزد:
ایستاده از راست: حمید سلیمی، امیر کفشدار گوهرشادی (کمک سرپرست)، دکترسعید علیخانی (سرپرست تیم)، نرگس توسلی و فهیمه دهقانی
نشسته از راست: محمد بی شمار و علی نوروزی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

معادله
تشخیص هوش افراد از روی چهره
یک ایرانی اولین برنده زن معتبرترین جایزه جهانی ریاضیات
آزمون پرلز: کودکان کدام کشورها در خواندن و مطالعه پیشرو هستند؟
تیم ملی المپیاد ریاضی ایران موفق به کسب ۴مدال نقره و ۲مدال برنز شد
گزارش تصویری دهمین مسابقات روبوکاپ آزاد ایران (بخش سوم)
10 درصد کلاس های مدارس راور هوشمندسازی شده است
مسابقه جهانی ریاضی «A لیمپیاد» در ایران برگزار می شود
شناخت فاکتورهای ایجاد خلاقیت در دانش آموزان ضروری است