یادگیری موسیقی، نواختن ساز و آواز خواندن میتواند کیفیت یادگیری و آموزش را بهبود دهد. به گزارش ایسنا به نقل از یو.هرالد، آزمایشگاه اعصاب شنوایی دانشگاه نورث وسترن آمریکا پس از انجام تحقیقات و آزمایشهای مختلف اعلام کرد در صورتی که نوجوانان به مدت دو سال آموزش موسیقی ببینند، ساختار مغز آنها تغییر خواهد کرد.
براساس این مطالعه قدرت تمرکز و پردازش صدا در مغز نوجوانان پس از طی شدن این دوره نسبت به قبل بسیار متفاوت خواهد شد. این مطالعه از سال 2009 به ریاست نینا کراوس عصبشناس دانشگاه نورث وسترن آغاز شده است. در این مدت ساختار مغزی اعضای گروههای موسیقی مختلف مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده شد که واکنش امواج مغزی آنها نسبت به موسیقی با مغز افراد معمولی کاملا متفاوت است.
ریچارد مکستورف یکی دیگر از اعضای تیم تحقیقاتی گفت: آموزش موسیقی به افراد کمک میکند که بتوانند با محیط پیرامون به خوبی ارتباط برقرار کنند و قدرت حل مسئله در آنها بالاتر رود. وی افزود: تمرین عملی بیشترین تاثیر را در افزایش کارایی مغز دارد. زمانیکه دانش تئوری با فعالیت عملی همراه میشود، نگاشت و تناظری بین نتهای موسیقی و آهنگی که نواخته میشود ایجاد میکند که مغز را به فعالیت بیشتر وادار مینماید.
تحقیقات مشابه و موازی بسیاری در دانشگاههای مختلف در جهان انجام شده است و همگی مؤید این موضوع هستند که افرادی که آموزش موسیقی دیدهاند کارایی ذهنی و حافظه بسیار قویتری نسبت به دیگر افراد دارند. از قابلیتهای دیگری که آموزش موسیقی در افراد ایجاد میکند میتوان به تقویت هوش ریاضی، حافظه کلامی و پردازش بصری و فضایی اشاره کرد.