سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ 2585 0 1

المپیاد جهانی کامپیوتر ۲۰۱۷ به میزبانی ایران برگزار می شود.

آغاز المپیاد جهانی کامپیوتر ۲۰۱۷ به میزبانی ایران

سخنگوی المپیاد جهانی کامپیوتر ۲۰۱۷ از میزبانی جمهوری اسلامی ایران در این المپیاد جهانی خبر داد و گفت:‌ این دوره از رقابت‌ها از ۶ مرداد ماه آغاز می‌شود و تا ۱۳ مرداد ادامه خواهد داشت.
 
به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا عظمتی با اشاره به برگزاری المپیاد جهانی کامپیوتر افزود: از سال ۲۰۱۲ موضوع برگزاری این رقابت‌ها در ایران مطرح شد که با توجه به درخشش تیم‌های ایرانی در عرصه‌های مختلف جهانی با برگزاری این مسابقات در ایران سال ۲۰۱۳ در ایران موافقت شد.
 
وی با بیان اینکه با موافقت کمیته بین‌المللی المپیاد کامپیوتر با برگزاری این رقابت‌ها در ایران اجرای این مسابقات اجرای این مسابقات در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت اضافه کرد: در سال ۹۵ اجرای این مسابقات پیگیری شد و بودجه برگزاری آن از طریق وزارت آموزش و پرورش اختصاص یافت و با مصوبات مجلس شورای اسلامی، مقدمات اجرای آن فراهم شد.
 
عظمتی وزارت آموزش پرورش را متولی برگزاری المپیاد جهانی کامپیوتر عنوان کرد و یاد آور شد: متعاقب آن در معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش ۱۰ کارگروه تشکیل شد که این کارگروه‌ها در چارچوب ماموریت‌های محول شده به آنها فعالیت‌هایی را در سطح گسترده اجرایی کردند.
 
سخنگوی المپیاد جهانی کامپیوتر ۲۰۱۷ زمان برگزاری این دوره از مسابقات را از روز جمعه ۶ مرداد تا روز ۱۳ مردادماه عنوان و اضافه کرد: این دوره  از مسابقات پر تعدادترین دوره از دوره‌های مسابقات کامپیوتر است چرا که در آن ۸۵ کشور در قالب تیم‌های چهار نفره حضور دارند.
 
وی با بیان اینکه دراین رقابت کشور فلسطین برای اولین بار حاضر خواهد شد خاطرنشان کرد: برگزیدگان ایرانی این دوره از مسابقات می‌توانند از تسهیلاتی چون ورود بدون آزمون به دانشگاه‌ها در رشته‌های مربوط بهره‌مند شوند.
 
به گفته عظمتی در این المپیاد، ۸۴ تیم از ۸۵ کشور حضور دارند و تعداد تیم‌های ایرانی شرکت‌کننده در این رقابت‌ها دو تیم می‌شود. بر اساس آمارهای اعلام شده تعداد شرکت‌کنندگان ۳۰۰ تا ۳۲۰ نفر است.
 
سخنگوی المپیاد جهانی ۲۰۱۷ کامپیوتر با بیان اینکه ایران برای سومین بار میزبان برگزاری المپیادهای جهانی است یادآور شد: پیش از این ایران میزبانی المپیادهای "نجوم" و "فیزیک" را عهده دار بوده است. وی همچنین در پایان از میزبانی ایران برای برگزاری المپیاد زیست شناسی خبرداد و گفت: المپیاد ۲۰۱۸ زیست شناسی به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد.

رقابت تیم‌های جهانی برای پاسخ به 9 سوال المپیاد جهانی کامپیوتر
رییس کمیته علمی بیست و نهمین دوره المپیاد کامپیوتر 2017 بااشاره به نحوه برگزاری این رقابت‌ها در سال جاری گفت:‌ با تصمیم رییس کمیته بین‌المللی المپیاد جهانی کامپیوتر 9 سوال به عنوان سوالات اصلی از یک لیست 15 سوالی انتخاب شده است.
 
به گزارش ایسنا، دکتر علی شریفی زاده با اشاره به روندن برگزاری المپپاد جهانی کامپیوتر افزود: در مرحله اول دانش آموزان در مسابقات کامپیوتر شرکت می‌کنند که در آن سوالات تستی ارائه می شود. وی با بیان اینکه در این دروه از رقابت‌ها دانش آموزان سال‌های اول و دوم متوسطه مقطع دوم می‌توانند شرکت کنند اضافه کرد: سوالات مرحله اول این رقابت‌ها خلاقانه و معماگونه است و برگزیدگان مرحله اول به مرحله دوم که شامل سوالات تشریحی است راه پیدا می‌کنند.
 
شریفی‌زاده مرحله سوم این رقابت‌ها را شامل سوالات درخصوص برنامه‌نویسی و کامپیوتر اعلام کرد و ادامه داد: 40 نفر از برگزیدگان این دوره در مدرسه‌ تابستانی کامپیوتر شرکت می‌کنند که این 40 نفر موفق به دریافت مدال‌های طلا و برنز و نقره شده‌اند.
 
رییسی کمیته علمی المپیاد کامپیوتر 2017 خاطرنشان کرد:  دارندگان مدال طلا علاوه بر دوره مدرسه تابستانی یک دوره 9 ماه مدرسه زمستانی را طی خواهند کرد و از میان برترین افراد چهار نفر به عنوان اعضای تیم ملی ایران به مسابقات  المپیاد جهانی کامپیوتر اعزام می‌شوند.
 
شریفی زاده با تاکید بر اینکه تیم‌های ایرانی شرکت کننده در این رقابت‌ها حامل پیام صلح و دوستی هستند خاطرنشان کرد: در این دوره از رقابت‌ها بیش از 300 نفر از دانش آموزان مستعد در حوزه کامپیوتر از ایران و 85 کشور دنیا حضور دارند. وی به بیان نحوه طراحی سوالات المپیاد جهانی کامپیوتر 2017 اشاره کرد و یادآور شد: به طور معمول در هر دوره از این رقابت‌ها افرادی از سراسر دنیا که دارای مدال طلا از این المپیاد هستند پیشنهاداتی در زمینه سوالات این المپیاد ارائه می‌دهند.
 
شریفی‌زاد با بیان اینکه در این دروه از رقابت‌ها لیستی با 15 سوال تهیه شده است اضافه کرد: با حضور کمیته بین‌المللی المپیاد جهانی کامپیوتر در ایران از این لیست 9 سوال انتخاب شد که شش مسئله به عنوان مسائل اصلی انتخاب شدند که در دو نوبت به آنها پاسخ داده می‌شود.  به گفته رییس کمیته المپیاد جهانی کامپیوتر سه سوال از این 9 سوال به عنوان سوالات ذخیره انتخاب شده‌اند.

مسؤول کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر:
در المپیادهای جهانی علمی کسب مدال تنها هدف نباشد
مسؤول کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر با ابراز تسلیت به مناسبت درگذشت «مریم میرزاخانی»، تنها دارنده مدال فیلدز در بررسی چالش‌های تحول در نظام آموزشی کشور، گفت: همانطور که نمی‌توان گفت ورزش قهرمانی بهتر است یا ورزش همگانی؟ المپیادهای جهانی و جنبه‌های قهرمانی علمی باعث ایجاد شوق و علاقه در بین دانش‌آموزان می‌شود. در این مسابقات نباید تنها هدف کسب مدال باشد و اگر دانش‌آموزان برای آموختن و ایجاد دوستی و نشاط وارد این رقابت‌ها شوند، به نتایج بهتری می‌رسند.
 
علی شریفی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به روند انتخاب دانش‌آموزان برای حضور در رقابت‌های جهانی تصریح کرد: در کل کشور تنها 4 نفر در تیم ملی المپیاد کامپیوتر قرار دارند. در مرحله اول رقابت المپیاد کامپیوتر 10 هزار نفر شرکت‌کننده وجود دارد که این تعداد در المپیاد ریاضی تا 40 هزار نفر هم می‌رسد. این تعداد در مراحل بعدی به 60 و 40 نفر کاهش پیدا می‌کند که به تمام 40 نفر در مرحله پایانی مدال المپیاد تعلق می‌گیرد.
 
مسؤول کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر با اشاره به اینکه در مرحله اول این المپیاد سوالات، معماگونه هستند و نیازی به برنامه‌نویسی و حتی داشتن کامپیوتر وجود ندارد، افزود: دانش‌آموزان می‌توانند با مراجعه به سایت opedia.ir سوالات سال‌های گذشته را دریافت کنند. شریفی با اشاره به برخی از اقدامات کمیته المپیاد در دسترسی برابر دانش‌آموزان به اطلاعات گفت: در برخی از مدارس تهران یا مراکز استان‌ها،‌ اساتید برجسته، منابع و کتاب‌هایی وجود دارند که در سایر نقاط کشور در دسترس نیستند، اما این کمیته با استفاده از ظرفیت سایت opedia.ir کوشیده است تا با انتشار آنلاین منابع و سؤالات سال‌های گذشته این اطلاعات را در اختیار تمام دانش‌آموزان کشور قرار دهند.
 
مسؤول کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر با اشاره به برگزاری بیست‌ونهمین المپیاد جهانی کامپیوتر در کشور بعد از 28 سال، افزود: با برگزاری این المپیاد در کشور، حدود 300 نفر از دانش‌آموزان از 85 کشور به ایران می‌آیند تا از ششم تا سیزدهم مردادماه در این رقابت شرکت کنند.
 
شریفی در ادامه با اشاره به آثار مثبت این رویداد در کشور ادامه داد: بسیاری از این افراد در آینده از بزرگان آتی و شرکت‌های چند ملیتی در این زمینه خواهند بود که می‌توانند تصویر مثبتی از ایران ساخته و پیغام صلح و دوستی ایران را به جهانیان مخابره کنند.
 
استاد دانشکده کامپیوتر دانشگاه شریف با انتقاد از اشتیاق بسیار زیاد مدارس غیردولتی برای شرکت دانش‌آموزان در المپیادها، اظهار کرد: اعمال هرگونه فشار از سوی خانواده و مدرسه به دانش‌آموزان برای شرکت در مدال‌آوری در این المپیادها تنش‌زا است. دانش‌آموزان باید خودشان احساس کنند که مانند سایر مسابقات می‌توانند در این مسابقه علمی نیز شرکت کنند و با میلیون‌ها نفر به رقابت بپردازند. تنها در این صورت است که رویدادی مانند المپیاد می‌تواند در دانش‌آموزان باعث اشتیاق شوق در میان آنها شود.

کسب رتبه سوم جهانی ایران در المپیاد ۲۰۱۶ کامپیوتر
رییس کمیته فنی المپیاد جهانی کامپیوتر ۲۰۱۷ با اشاره به روند صعودی تیم‌های اعزامی ایران به این رقابت‌ها گفت: ایران در سال ۲۰۱۲ رتبه هشتم را کسب کرده بود که این مقام در سال ۲۰۱۶ به سوم جهانی ارتقاء یافت. به گزارش ایسنا، دکتر حمید ضرابی زاده در نشست خبری امروز با اشاره به رتبه ایران در رقابت‌های جهانی المپیاد کامپیوتر افزود: بررسی‌ها  نشان می دهد که رتبه ایران در الین رقابت‌ جهانی روند صعودی داشته است.
 
وی با بیان اینکه ایران در سال ۲۰۱۱ اقدام به اعزام تیم‌هایی به المپیاد جهانی کامپیوتر کرده است اضافه کرد: در سال ۲۰۱۱ ایران در میان ۸۰ کشور رتبه دهم را کسب کرد که این رتبه در سال ۲۰۱۲ به هشتم جهانی رسید.
 
ضرابی زاده رتبه ایران را در المپیاد جهانی کامپیوتر در سال ۲۰۱۳ را رتبه ششم ذکر کرد و ادامه داد:‌ این رتبه در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ حفظ شد.ضمن اینکه در سال ۲۰۱۶ ایران موفق به کسب جایگاه سوم جهانی در این رقابت‌ها شد. وی اضافه کرد: بررسی‌های روسیه از وضعیت‌ کشورها در همه دوره‌های المپیاد کامپیوتر نشان می‌دهد که ایران از لحاظ مدال‌های کسب شده و تعداد شرکت‌کنندگان رتبه جهانی را کسب کرده است.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

کانال رسمی آی هوش در تلگرام
تشخیص هوش افراد از روی چهره
شب یلداتون مبارک
تبریک رییس انجمن ریاضی ایران به پروفسور میرزاخانی
اعطای عنوان ممتاز به دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان
دانشجویان و دانش آموزان ایرانی ایده های خوبی در علم روباتیک دارند
کارشناسی ارشد ریاضی در دانشگاه پیام نور شاهرود ایجاد می شود
شناخت فاکتورهای ایجاد خلاقیت در دانش آموزان ضروری است
پایان دوره خلاقیت و ریاضی در خانه ریاضیات استان کرمان