پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
سه شنبه ۲۴ دی ۱۳۹۲ 3491 0 2

یک دانشمند ایرانی به همراه گروه تحقیقاتی خود به موادی دست یافته اند که می تواند محاسبات پیشرفته ریاضی انجام دهد و راه را برای نسل جدید رایانه های آنالوگ باز کند.

دانشمند ایرانی به فرامواد دست یافت/ انجام محاسبات پیشرفته ریاضی

دکتر نادر انقطاع

یک دانشمند ایرانی به همراه گروه تحقیقاتی خود به موادی دست یافته اند که می تواند ساخت شنل نامرئی را به یک امکان واقعی تبدیل کرده تا بتواند محاسبات پیشرفته ریاضی انجام دهد و راه را برای نسل جدید رایانه های آنالوگ باز کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، یک گروه بین المللی از محققان به فراموادی دست یافته اند که می تواند خواص امواج نور را تغییر دهد تا یک شی نامرئی شود و همچنین می تواند عملیات ریاضیاتی و محاسباتی انجام دهد.
 
متامتریال یا فرامواد به ماده مرکبی گفته می ‌شود که دارای خواص نامتعارف الکترومغناطیس در ساختار وجودی خود است. آنچه این مواد را غیر معمول کرده است، خاصیت ضریب شکست منفی نور در آنها است، به این معنا که این مواد نور را در جهت مخالف مواد عادی منکسر می ‌کنند. مواد الکترومغناطیس تشکیل دهنده آنها می ‌تواند با دستکاری مختصر و دقیق ساختارشان "تنظیم" شوند.
 
نادر انقطاع استاد دانشگاه پنسیلوانیا و همکارانش تصمیم گرفتند یک استفاده متفاوت از فرامواد را که موافق ایده قدیمی رایانه های آنالوگ است بررسی کنند. نادر انقطاع دانشمند ایرانی-آمریکایی است که درحال حاضر در دانشگاه پنسیلوانیا، در فیلادلفیا، پنسیلوانیا، ایالات متحده است و با دانشکده‌های مهندسی برق و سیستم‌ها، مهندسی پزشکی، فیزیک و نجوم همکاری دارد.
 
دقت رایانه های آنالوگ که با مواد موجود در آن زمان ساخته می شدند محدود بود ، برای مثال همه چیز می بایست تکه های جداشونده می بود، چرا که ساخت آنها محدود به کوچک بودن این قطعات بود. اما فرامواد که عمدتا متکی به نور هستند چنین محدودیتهایی ندارند.
 
تیم دکتر انقطاع یک فرامواد را شبیه سازی کرده است که می تواند عملکرهای محاسباتی را چون مشتق گرفتن، انتگرال و دیگری عملیات بنیادین ریاضی را انجام دهد.
 
کارکرد این رایانه های فراموادی از آن جهت است که امواج نور می توانند منحنی های ریاضیاتی شبیه به یک نمودار در فضا رسم کنند. در محاسبات مشتق انحراف این منحنی را در نقاط مختلف توصیف می کند درحالی که انتگرال به محوطه زیر منحنی می پردازد.
فرامواد این تیم تحقیقاتی این محاسبات را با تغییر خصوصیات امواج نور انجام می دهد.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

معادله
تشخیص هوش افراد از روی چهره
رده‌بندی دانش‌آموزان جهان در ریاضیات
مراسم یادبود پروفسور مریم میرزاخانی در سالن همایش رعد برگزار شد.
برگزاری جشنواره ریاضیات خلاق (آی مت) ۱۴۰۳
حیوانات هم دارای هوش می باشند!
بازگشت تيم المپياد رياضی دانش آموزی به کشور
بزرگترین روبیک دنیا طراحی شد
هوش مصنوعی گوگل و لب خوانی