سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳
شنبه ۲ شهریور ۱۳۹۲ 4588 0 2

 کودکان چاق و بچه های دارای سندرم متابولیک نسبت به همسالان خود با وزن نرمال از نظر شناخت لغات، فعالیت ذهنی، حساب، ریاضیات و در کل از نظر امتیاز شناختی ضعیف تر هستند. 

چاقی و کاهش ضریب هوشی کودکان

طبق گفته محققان روند چاقی طی 20 سال گذشته در بین آمریکاییها به شدت افزایش یافته است و به همین ترتیب تعداد کودکان مبتلا به سندرم متابولیک به طور معناداری افزایش یافته است. سندرم متابولیک به معنای وجود گروهی از عوامل خطر‌ساز شامل فشار خون بالا، مقاومت به انسولین، چاقی مرکزی یعنی افزایش بافت چربی در اطراف شکم، اختلال در میزان چربی ‌های خون برای بروز بیماری ‌های قلبی- عروقی و دیابت در یک شخص است.

 طبق مطالعه ی چاپ شده در مجله Pediatrics کودکان چاق و بچه های دارای سندرم متابولیک نسبت به همسالان خود با وزن نرمال از نظر شناخت لغات، فعالیت ذهنی، حساب، ریاضیات و در کل از نظر امتیاز شناختی ضعیف تر هستند. مطالعات قبلی ضعف در عوامل شناختی را در بزرگسالان مبتلا به سندرم متابولیک اثبات کرده است ولی این تحقیق نشان می دهد مشکلات شناختی در کودکان مبتلا به سندرم متابولیک بسیار وسیع تر است.

محققان در این مطالعه جهت تعیین اثرات چاقی و سندرم متابولیک 49 نوجوان مبتلا به سندرم متابولیک را با 62 نوجوان همسن ولی سالم که از نظر اقتصادی- اجتماعی یکسان بودند مقایسه کردند. در این بررسی مشخص شد کودکان مبتلا به چاقی و سندرم متابولیک در انجام عملیات محاسباتی، دقت و توجه، عملکرد ذهنی، املای کلمات ضعیف تر بودند. همچنین حجم ماده سفید مغز که وظیفه تعادل، یادگیری، حافظه و احساسات را دارد در بین این کودکان کمتر بوده است.

با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعه فوق، چاقی و سوخت و ساز غیر طبیعی در کودکان که هنوز به مرحله تشخیص دیابت و بیماری قلبی نرسیده است میتواند عامل عدم توانایی مغزی در دوران نوجوانی باشد. بنابراین درمان زود هنگام چاقی کودکان سبب بهبود عملکرد مغزی آنها می شود. محققان تنها راه درمان بازیافتن توانایی شناختی و ناهنجاری ساختاری این کودکان را کاهش وزن اعلام کردند.

نکته عملی: کم تحرکی و عادت‌های بد تغذیه‌ای از جمله عواملی است که کودکان را چاق می‌کند و از آنجاییکه چاقی عامل بسیاری از بیماریها و عدم عملکرد مناسب مغز در نوجوانی می شود بنابراین می توان با بکارگیری چند روش ساده مانند کم کردن زمان تماشای تلویزیون و نیز کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین در مدارس به کاهش وزن کودکان کمک نمود.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تشخیص هوش افراد از روی چهره
کشف یکی از قدیمی‌ترین اسناد ریاضی جهان در چین
مریم میرزاخانی، تاریخ ساز شد
یک رمزگشایی جدید از هوش انسان
رتبه‌های ممتاز کنکور در اختیار دختران
دومین همایش ملی ریاضیات و کاربردهای آن در علوم مهندسی
هوش انسان چقدر افزایش یافته است؟
برپایی نمایشگاه صنایع دستی در خانه ریاضیات یزد
بیش از دو هزار کلاس درس در استان بوشهر هوشمند هستند