پژوهشگران ایمپلنتی برای مغز ارائه کرده اند که امکان مشاهده درون این عضو و درمان بیماری های مغزی را فراهم می آورد. در ایمپلنت "پنجره ای به مغز" که به پزشکان امکان می دهد تا درون جمجمه را ببینند از همان ماده ای که در ایمپلنت های استخوان لگن کاربرد دارد، استفاده شده است.
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید می گویند این ماده که امکان دیدن آن سوی آن فراهم است، به پزشک اجازه می دهد تا لیزر را برای درمان اختلالات عصب شناختی به منطقه مناسب و مورد نظر شلیک کند.
این ایمپلنت در نشریه Nanomedicine: Nanotechnology, Biology and Medicine توصیف شده است. محققان می گویند استفاده از درمان نوظهور لیزر در سکته مغزی و سرطانها و تصویربرداری از مغز نیازمند دسترسی به مغز است. با این حال، این درمانها محدود هستند چرا که هر بار که قرار باشد درمانی صورت بگیرد باید بخشی از جمجمه برداشته شده و پس از درمان دوباره سرجایش قرار داده شود.
اکنون گروهی از دانشمندان یک ایمپلنت شفاف ارائه کرده اند که می تواند در بخش کوچکی از جمجمه کار گذاشته شود. آنها برای شفاف سازی این ایمپلنت از عنصر زیرکونیوم تثبیت شده با ایریتیوم که در برخی ایمپلنت های سرامیکی لگن و تاج دندان کاربرد دارند ، استفاده کردند.
به گفته این دانش پژوهان علاوه بر آنکه کاشت این ماده در جمجمه خطری ندارد، این شیوه نوینی است که پنجره ای به مغز محسوب خواهد شد. گولرمو آگیولار استاد مهندسی مکانیک دانشگاه کالیفرنیا گفت: این موردی است که از داستان های علمی تخیلی به دنیای واقعی تحقق یافت و می تواند تاثیر مثبت بسزایی بر روی بیماران بگذارد.