یک نوزاد حتی در خواب مشغول یادگیری و به خاطر سپردن است. این نتیجه یک تحقیق است که به تازگی در آکادمی ملی علوم در امریکا منتشر شده است. محققین در این پژوهش 40 نوزاد 6 تا 12 ماهه را انتخاب کردند و در مقابل هر کدام یک عروسک قرار دادند که دستکش آن قابل جدا شدن بود در این دستکش، توپی برای ایجاد صدا وجود داشت به طوریکه می شد با جدا کردن دستکش و تکان دادن آن سر و صدایی را ایجاد نمود. پژوهشگران عروسک رو جلوی چشم کودک گرفته و سپس دستکش آن را جدا کرده و سه بار تکان می دادند تا صدای آن شنیده شود سپس دستکش را در جای خود قرار می دادند. پژوهشگران این عمل را چندین بار تکرار می کردند.
به طور متوسط نوزادان حدود 106 دقیقه در طول چهار ساعت می خوابند از حدود 40 نوزاد این آزمایش، 21 نفر کمتر از 30 دقیقه در چهار ساعت می خوابیدند. فردای روز آزمایش، بعد از اینکه کودکان کل شب را به خوبی و به طور کامل خوابیده بودند، عروسک را در مقابل کودکان قرار می دادند تا متوجه شوند آیا کودکان، اتفاق دیروز را به خوبی به یاد می آورند یا نه. نتایج این آزمایش نشان داد کودکانی که به اندازه کافی خوابیده بودند بهتراز نوزادانی که کمتر از 30 دقیقه بعد از آزمایش به خواب رفته بودند، جزئیات را به خاطر داشتند.
این آزمایش و سایر آزمایشاتی از این دست نشان می دهد خوابیدن پس از یادگیری، باعث دوام آموخته ها می شود به عبارت دیگر وقتی کودک بعد از قرار گرفتن در موقعیت آموزنده، به خواب رفته باشد، یادگیری او عمیق تر شده و ماندگاری بیشتری پیدا می کند. دانشمندان معتقدند خوابیدن سبب می شود مغز اطلاعات کسب شده را به خوبی طبقه بندی کرده و به خاطر بسپارد.