سه شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۵
چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ 4325 0 1

ساختارهای هندسی چندبعدی دارد که می‌توانند تا 11 بُعد داشته باشند.

پژوهشگران سوئیسی:

مغز انسان می‌تواند ساختارهای هندسی ۱۱ بُعدی خلق کند

پژوهشگران سوئیسی، برای نخستین بار، ادعای وجود ابعاد بالا در مغز را روی موش‌ها آزمایش کردند. به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌الرت، سال گذشته عصب‌شناسان برای بررسی ساختار مغز، یکی از شاخه‌های ریاضیات را با روش کاملا جدیدی به کار گرفتند.
 
آنها دریافتند که مغز، ساختارهای هندسی چندبعدی دارد که می‌توانند تا 11 بُعد داشته باشند. از آنجا باور همیشگی براساس جنبه سه‌بعدی بود، این ادعا عجیب به نظر می رسید اما شاید نتیجه این پژوهش، گام بعدی در درک بافت مغز انسان باشد.
 
این مدل مغزی توسط گروهی از پژوهشگران " پروژه بلو برین" (Blue Brain Project) – یک موسسه پژوهشی سوئیسی برای بازسازی مبتنی بر سوپررایانه مغز انسان – ابداع شد.
 
این گروه پژوهشی، از توپولوژی جبری استفاده کردند. "توپولوژی جبری"(algebraic topology)، شاخ شبکه عصبی، هم در نمای نزدیک سطح فردی نورون‌ها و هم به طور کلی در مقیاس بزرگتر ساختار مغز، ارائه داد. آنها با اتصال این دو سطح توانستند ساختارهای هندسی با ابعاد بالا که ناشی از اتصال محکم نورون‌ها و فضاهای خالی بین آنها هستند، در مغز تشخیص دهند.
 
به نظر می‌رسد این فضاهای خالی، برای عملکرد مغز، اهمیت زیادی داشته باشند. هنگامی که پژوهشگران به بافت مجازی مغز، محرکی ارائه دادند، مشاهده کردند که نورون‌ها، به شکل سازمان‌دهی شده‌ای واکنش نشان می‌دهند.
 
این یافته‌ها، تصویر جدیدی از چگونگی پردازش اطلاعات در مغز ارائه داد اما پژوهشگران به این نکته هم اشاره کردند که دلیل شکل‌گیری خاص گروهک‌ها و حفره‌ها مشخص نیست و برای تعیین چگونگی شکل‌گیری این اشکال پیچیده چندبعدی توسط نورون‌هایی که با پیچیدگی انواع وظایف شناختی در ارتباط هستند، پژوهش بیشتری مورد نیاز است.
 
این پژوهش در مجله " Frontiers of Computational Neuroscience" به چاپ رسید.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

جدید ترین (و بزرگترین) عدد اول پالیندروم کشف شد
معادله
تقویت عملکرد مغز با خواب عمیق
مراسم یادبود پروفسور مریم میرزاخانی در سالن همایش رعد برگزار شد.
هوش مصنوعی تا پایان امسال از هر انسانی باهوش‌تر می‌شود؟
دختری 12ساله با ضریب هوشی 162
دو زبانه ها دارای انعطاف ذهنی و حافظه قوی هستند
افراد باهوش تر عملکرد فیزیکی بهتری در میانسالی دارند
حل معادلات ریاضی در هواپیما استاد دانشگاه را به دردسر انداخت