چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳
چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ 3110 0 1

با فعالتر شدن یک بخش مرکزی از مغز نوجوانان، رفتار پرخطرتر در نوجوانان محتمل‌تر می‌شود.

در مغز نوجوانان سرکش واقعا چه می‌گذرد؟

والدین نگران همیشه آرزو دارند بتوانند به ذهن نوجوانان سرکش خود وارد شوند و اکنون دانشمندان، اسکن‌های مغزی تهیه کرده‌اند که دقیقا رویدادهای درون مغز نوجوانان را در زمان طغیانگری آن‌ها نشان می‌دهد.
 
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، نتایج تحقیقات دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشان می‌دهد که چگونه طغیان‌ها در اثر نیاز فرد جوان برای اثبات فردیتش و همچنین تمایل به مستقل شدن از خانواده ایجاد می‌شود.
 
محققان با استفاده از اسکن ام‌آرآی به بررسی فعالیت مغزی 22 نوجوان 16 تا 18 ساله پرداخته و طی آن، تصاویری را از مغز این افراد در زمان مشاهده فیلم‌هایی از والدین یا همسالان‌شان ثبت کردند.
 
آن‌ها دریافتند، با فعالتر شدن یک بخش مرکزی از مغز نوجوانان در زمان مشاهده همسالان ناشناس در مقایسه با والدین، رفتار پرخطرتر در نوجوانان محتمل‌تر می‌شود.
 
این محققان مشاهده کردند نوجوانانی که رفتارهای پرخطر بیشتری مانند مصرف موادمخدر یا رانندگی بی‌پروا داشتند، بیشتر به مشاهده فیلم‌هایی از همسالانشان واکنش نشان می‌دادند تا فیلم والدینشان.
 
در حقیقت، تصاویر ام‌آرآی به نمایش شدت فعالیت در بخش پیش‌گُوِه یا پرکُنئوس مغز در لوب آهیانه‌ بالای مغز پرداخت که در نوجوانان سرکش‌تر، بیشتر به تصاویر همسالان در مقایسه با والدین آن‌ها واکنش نشان می‌داد. پیش‌گُوِه به کنترل آگاهی در مورد تفکرات و رفتارهای دیگران می‌پردازد.
 
اگرچه پژوهش‌ها نشان داده‌اند که نوجوانان با نزدیک شدن به دوره بزرگسالی، بیشتر تمایل دارند با همسالان خود وقت بگذرانند تا والدینشان و محققان هشدار داده‌اند که والدین نباید اجازه دهند این جدایی‌طلبی بطور کامل انجام شود.
 
این تحقیقات به دنبال پژوهش سال گذشته دانشگاه دوک انجام شد که به بررسی تفاوت مغز نوجوانان با بزرگسالان و تاثیر این تفاوت در طغیانگری آن‌ها پرداخته بود. این پژوهش نشان داد که در زمان نوجوانی، سیستم لیمبیک به شیوه متفاوتی از بزرگسالان با سایر بخش‌های مغز متصل بوده و ارتباط برقرار می‌کند. این امر باعث آسیب‌پذیر شدن نوجوانان در برابر رفتارهای پرخطر می‌شود.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

هوش مصنوعی گوگل و لب خوانی
تشخیص هوش افراد از روی چهره
معادله
رتبه‌های ممتاز کنکور در اختیار دختران
دانشمند ایرانی به فرامواد دست یافت/ انجام محاسبات پیشرفته ریاضی
مطالعه تطبیقی: تفاوت‌های ایران و ژاپن در آموزش ریاضی به کودکان
198، ضریب هوشی نابغه‌ترین مرد دنیا
درخشش دانش آموزان بابلی در مسابقه جهانی حساب ذهنی
بازگشت تيم المپياد رياضی دانش آموزی به کشور