نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد مردان نسبت به زنان قدرت حافظه خود را سریعتر از دست میدهند. به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از دست رفتن قدرت حافظه که مرحلهای طبیعی از پروسه بالا رفتن سن است، نباید با بیماری آلزایمر اشتباه گرفته شود و در مردان به خصوص بعد از سن 40 سالگی سریعتر اتفاق میافتد.
پزشکان در این مطالعه به بررسی ساختار مغز و فعالیت آن در 1246 فرد 30 تا 95 سال با عملکرد شناختی طبیعی پرداختند. طبق مطالعه انجام شده قدرت حافظه به طور کلی از سن 30 سالگی رو به کاهش میرود. همچنین ناحیهای از مغز به نام هیپوکامپ که در قدرت حافظه نقش کلیدی دارد به طور طبیعی از سن 30 سالگی تا اواسط 60 سالگی در زنان و مردان رو به زوال میرود. هر چند، برای مردان این میزان افت با سرعت و شدت بیشتری اتفاق میافتد و علت این پدیده به طور دقیق مشخص نیست.
دکتر «کلیفورد آر جک جی آر» از مایو کلینیک گفت: کاهش قدرت حافظه، وضعیتی است که برای تمامی افراد اتفاق میافتد. همچنین از آنجایی که این افت و روند رو به افول در قسمتهای دیگر بدن هم اتفاق میافتد نمیتوان مغز را از این قاعده مستثنی کرد.
علاوه بر این همانطور که در مطالعات پیشین هم مشخص شده بود مردان نسبت به زنان در تستهای ذهنی کلامی عملکرد ضعیفتری دارند. همچنین انباشت آمیلوئید در مغز که فاکتور اصلی در بیماری آلزایمر به حساب میآید به طور نسبی در افرادی که کمتر از 70 سال سن عمر دارند، پایینتر است اما پس از این سن احتمال بروز این حالت در مغز بیشتر میشود.
به گزارش نیچر ورلد نیوز، هرچند آگاهی عمومی از بیماری آلزایمر در سالهای اخیر بیشتر شده اما فراموشی و تحلیل حافظه همیشه به مفهوم آن نیست که شخص به زوال عقل مبتلا شده است.