جان فن نویمان، ریاضی دان مشهور امریکایی، در سال 1003 در بوداپست، مجارستان به دنیا آمد. او مقالات مهمی در زمینه های متعدد نوشته است از ریاضیات مجرد گرفته تا اقتصاد کاربردی. او پدر محاسبات الکترونیکی بسیار سریع نامیده می شود. او به سبب پیشگامیش در تئوری کامپیوتر، و ابداع شاخه ای از ریاضیات به نام "تئوری بازیها" مشهور است. مهم ترین کار فن نویمان در فیزیک، تدوین اصول موضوعی مکانیک کوانتومی است.
داستان های زیادی در مورد قدرت محاسبه، حافظه و حضور ذهن او وجود دارد یکی از این داستان ها مربوط به مسئله دختر و مگس است.
مسئله : دختری در فاصله 100 متر از یک دیوار قرار دارد و مگسی هم روی بینی او نشسته است دختر شروع می کند به راه رفتن به طرف دیوار و مگس نیز همزمان با او به طرف دیوار پرواز می کند. دختر با سرعت 1 متر در ثانبه حرکت می کند و مگس با سرعت 3 متر در ثانیه. مگس پس از رسیدن به دیوار بلافاصله بر می گردد و در حهت عکس شروع به حرکت می کند تا به بینی دختر برسد و سپس دوباره بر می گردد. این رفت و برگشت ها از بینی به دیوار و از دیوار به بینی آن قدر ادامه می یابد تا دختر به دیوار برسد. مگس در این مدت چه مسافتی را پیموده است؟
این یک مسئله کلاسیک است و لم آن توجه به این نکته است که دختر تا رسیدن به دیوار 100 ثانیه راه رفته است. بنابراین مگس 100 ثانیه پرواز کرده است و در نتیجه مسافتی که پیموده است برابر است با:
(3 متر بر ثانیه)*( 100 ثانیه)= 300 متر
اما داستان مورد نظر ما چنین است که در دبیرستان معلم فن نویمان این مسئله را به او داد. فن نویمان مسئله را به سرعت حل کرد. معلم گفت : پس تو راه حل آن را قبلا دیده بودی. او پاسخ داد : کدام راه حل؟ این یک "سری ساده" است.
آیا می دانید روش "سری ساده " که فن نویمان از آن استفاده کرده بود، چگونه بود؟
جواب این مسئله ریاضی، منتشر شده است.