سمینار آموزشی تحت وب «هوش مالی» از سری وبینارهای کسب و کار، 27 مردادماه امسال از سوی ستاد نانو برگزار میشود. به گزارش سرویس فناوری ایسنا، در این سمینار آموزشی تحتوب که توسط دکتر محرابی تدریس میشود، پس از معرفی ابعاد کسب و کار و رابطه هر یک از آنها با موضوعات مالی، ابعاد هوش 'مالی' معرفی و رابطه آن با موفقیت مالی فردی و سازمانی تشریح میشود.
با تغییرات روزافزون دنیای امروز حاصل از عوامل پارادایمهای متعددی نظیر اینترنت، شبکههای اجتماعی و مانند آن، سوادهای جدیدی در حال شکلگیری و معرفی هستند. یکی از این سوادها، سواد مالی است که اگرچه حدود 15 سال از معرفی آن برای اولین بار میگذرد، اما توجه به آن، به ویژه بعد از بحران مالی فراگیر از سال 2007 شدت معناداری پیدا کرده است. این سواد در سطح خانوادهها، مادران، بازنشستگان، دانشآموزان و دانشجویان، کارکنان و مدیران در برخی کشورها در حال مطالعه، توسعه و آموزش است. امریکا، استرالیا، سنگاپور، ژاپن، انگلیس و کانادا از جمله فعالترین کشورها در زمینه مطالعه بر روی سواد مالی و توسعه آن در میان افراد جامعه شناخته میشوند.
در کنار سواد مالی که عموماً به جنبههای اطلاعاتی، دانشی و مهارتی کار با پول محدود میشود، شایستگی مالی با تأکید بر نگرشهای مالی یا نگرشهای مورد نیاز برای عملکرد موفق در زمینه مالی در حوزه آموزش مدیران در سطح بنگاهها در حال توسعه است. انگیزه ارزیابی و توسعه شایستگی مالی در مدیران و کارشناسان سازمانها این پرسش است که اگر سواد مالی برای کودکان و سالخوردگان، مادران و کارمندان و خلاصه همه اقشار جامعه ضروری است، آیا برای مدیرانی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر عملکرد مالی سازمان متبوع خود تأثیر میگذارند، ضروری نیست؟ آیا میتوان در فضای دائمالتغییر اقتصادی کشور، به ویژه پس از بحرانهای مالی و اقتصادی سالهای اخیر، بدون توجه به نگرشهای مالی، شرکتی را تأسیس، یا اداره کرد؟ با توجه به تأثیرگذاری انکارناپذیر همه سطوح سازمان، بویژه مدیران و کارشناسان آیا این قابلیت تنها مختص مدیران و مشاغل مالی است؟