چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳
سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ 5936 0 6

با رایزنی شهردار نیشابور تندیس فاخر حکیم عمر خیام ساخته پرفسور فخیمی از سوی شهرداری تهران به نیشابور اهدا شد.

تندیس فاخر حکیم عمر خیام ساخت پرفسور فخیمی به نیشابور اهدا شد.

با رایزنی شهردار نیشابور تندیس فاخر حکیم عمر خیام ساخته پروفسور فخیمی از سوی شهرداری تهران به نیشابور اهدا شد. به گزارش خبرنگار آریا در نیشابور ،مهندس زرندی شهردار نیشابور نیز با اعلاماین خبر اظهار كرد: شهرداری تهران در راستای بزرگداشت روزهای ملی و به منظور همکاری بین شهرداری های این دو شهر، از طریق معاونت امور اجتماعی و فرهنگی و اداره کل فرهنگی این شهرداری جهت پاسداشت روز ملی حکیم عمر خیام نیشابوری مجسمه این حکیم نامور را که ساخته دستان هنرمند برجسته ایرانی، پرفسور حسین فخیمی است را به شهر نیشابور، زادگاه این حکیم فرزانه اهدا نمود.
 
وی افزود: با اعزام تیمی با محوریت معاون معماری و شهرسازی به تهران صورت جلسه تحویل این اثر ماندگار تنظیم و با تمهیدات ویژه مجسمه مذکور راهی زادگاه این دانشمند فرا ملی گردید.
 
وی خاطرنشان کرد: این مجسمه یکی از سه اثر فاخر حکیم عمر خیام ساخت پرفسور فخیمی است  که به گفته این استاد زبردست ، ساخت این مجسمه حدود 11 سال به طول انجامید و دارای    2.5 متر  ارتفاع می باشد .
 
وی گفت: مطالعات ساخت جایگاه نیز توسط معاونت معماری و شهرسازی شهرداری نیشابور و  با نظر استاد فخیمی صورت گرفته  و فضای پیرامونی این مجسمه فاخر نیز به زودی ساخته خواهد شد.
 
وی همچنین از هنرمندان، صاحب نظران، شهروندان گرامی و علاقه مندان به شهر فرهنگ و ادب خواست در خصوص جانمایی این اثر فرهنگی و فاخر شهرداری را با نظرات و پیشنهادات خود یاری نمایند.
 
به گزارش خبرنگار ما استاد فخیمی سازنده این اثر ارزشمند نیز اظهار داشت: هشت ماه شبانه روزی در تلاش بودیم تا سنگی که مناسب ساخت این مجسمه است را بیابیم . برای این کار به کشورهایی که دارای سنگ‌هایی مناسب هستند مانند ایتالیا، یونان، افغانستان و تایلند رفت و آمد کردیم و نهایتا سنگ چینی ازنای لرستان را مناسب این کار یافتیم که البته پیدا کردن این معدن هم چندین ماه به طول انجامید. اولین قطعه این سنگ 18 تن وزن داشت که دو قطعه دیگر با این مشخصه نیز توانستیم بیابیم. این مجسمه بجز نیشابور در دو نمونه  دیگر نیزساخته شده است که قرار است یکی در تهران و دیگری در ایتالیا به صورت هم‌زمان نصب شود. برای ساخت این تندیس ماه‌ها درباره خیام مطالعه داشتم تا بتوانم اثری خلق کنم که هر کسی با دیدن او متوجه شود که این مجسمه «خیام» است. حتی طرح فرشی که در زیر مجسمه قرار گرفته متعلق به دورانی است که این دانشمند می‌زیسته است. این مجسمه بیانگر آن است که خیام صور فلکی و کروی بودن زمین را پیش از دیگر دانشمندان کشف کرد و بر این اساس تقویمی ابداع کرد که دقیق‌ترین تقویم دنیاست و من سعی کردم تمامی المان‌های مربوط به او را در این مجسمه لحاظ کنم.
 
    حسین فخیمی متولد 1324 در شهرستان ابهر است. وی پروفسورای طراحی « مجسمه سازی» خود را از دانشکده هنرهای زیبای مادرید
دریافت کرده و دوره‌های مختلفی را گذرانده و دارای گواهی‌‌مجسمه سازی از «دُن خوان آوالوس» مجسمه ساز مشهور اسپانیا، گواهی طراحی از استاد حسین شیخ از هنرستان کمال‌الملک، گواهی ساخت و ساز مدال و نشان از دانشکده هنرهای زیبای مادرید، گواهی درجه گراور از دانشکده هنرهای زیبای مادرید، گواهی ریخته گری برنز از کارگاه آرپولسای مادرید و گذراندن دوره‌های فنی و هنرهای دستی خیاطی، آهنگری، کفاشی، نجاری، اطاق سازی ماشین، طلاکاری روی چوب و الکتروفرمینگ است.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

معادله
برگزاری جشنواره ریاضیات خلاق (آی مت) ۱۴۰۳
رتبه‌های ممتاز کنکور در اختیار دختران
جای «فلسفه برای کودکان» در مدارس کشور خالی است
تشخیص هوش افراد از روی چهره
آغاز همایش ملی ریاضی در دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی
خانه ریاضیات در تمامی شهرستان‌های استان بوشهر راه‌اندازی می‌شود
اولین همایش شهر هوشمند و اینترنت اشیاء برگزار می شود.
نقش ریاضیات در فلسفه افلاطون به چه میزان است