دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳
يکشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۱ 6126 0 4

معمولا" وقتی سن ما بالاتر می رود عملکرد ذهن و حافظه ما ضعیفتر می شود اما دقیقا" ذهن و مغز ما هم مثل ماهیچه هایمان هستند یعنی هرچه آنها را بیشتر تمرین بدهیم قویتر می شوند.

۱۰ قدم مهم برای داشتن حافظه و ذهن بهتر

معمولا" وقتی سن ما بالاتر می رود عملکرد ذهن و حافظه ما ضعیفتر می شود اما دقیقا" ذهن و مغز ما هم مثل ماهیچه هایمان هستند یعنی هرچه آنها را بیشتر تمرین بدهیم قویتر می شوند. برای اینکه ذهن و حافظه شما قوی و سالم باقی بماند لازم نیست از محصولات و یا برنامه های سخت و عجیب و غریب استفاده کنید، فقط کافی است در زندگی روزمره این روشها را به کار ببرید تا ذهنتان برای سالهای طولانی جوان و قوی باقی بماند:

از ذهنتان کار بکشید:
بازیهای فکری مثل جدول و پازل انجام دهید و از تمرینات قوی کردن حافظه که بر مهارتهای کلامی تاکید دارند استفاده کنید.

غذاهای مفید برای ذهن و حافظه مصرف کنید:
در رژیم غذایی روزانه خود مقدار زیادی امگا ۳ ، کربوهیدارتهای دارای قند پائین (مثل غلات ) و مواد دارای آنتی اکسیدان بگنجانید. سعی کنید میزان غذایی که در هر وعده غذایی می خورید را کاهش دهید و در عوض تعداد وعده های غذایی روزانه خود را افزایش دهید. خوردن ۵ وعده غذایی در روز از پائین آمدن سطح گلوکز خون جلوگیری می کند. همانطورکه می دانید گلوکز اصلی ترین و مهم ترین منبع برای تامین انرژی مورد نیاز مغز است.

میزان استرستان را کنترل کنید:
تمرینات کشش وتمدد اعصاب باعث می شود که نگرانیها و استرسهای روزانه شما کنترل شود.استرس باعث می شود که بدن ماده ای با نام کورتیزول تولید کند و محققان کشف کرده اند که این ماده باعث کوچک شدن مراکز حافظه در مغز می شود و در نهایت منجر به بروز اختلال در حافظه می شود.

میزان آهن بدنتان را چک کنید:
برای اینکه حافظه انسان بخوبی عمل کند انتقال دهنده ها و فرستنده های عصبی نقش حیاتی دارند و آهن به این فرستنده ها کمک می کند که عملکرد بهتری داشته باشند و علاوه بر این بدن شما ممکن است به کمبود این ماده حساس باشد. نتایج یک تحقیق نشان داد عملکرد حافظه زنانی که سطح آهن بدنشان مناسب است، دوبرابر زنانی است که کمبود آهن دارند.

چند کار را بطور همزمان انجام ندهید:
اگر همانطور که دارید مجله می خوانید ، به اخبار هم گوش کنید بعدها توانایی شما دربه یاد آوردن هردوی آنها کاهش می یابد. وقتی چند کار را باهم انجام می دهید مغز شما مرتبا" از یک منطقه به منطقه دیگر سویچ می کند که درنهایت منجر به این می شود که جزئیات کمتری را حفظ کند.

کلسترول خونتان را چک کنید:
کلسترول بالا که منجر به تجمع پلاکت ها می شود نه تنها باعث آسیب رسیدن به قلب شما می شود بلکه با ایجاد انسداد در رگهای مغزی باعث می شود که مواد مغذی لازم به مغز نرسد و درنتیجه باعث بوجود آمدن مشکلات حافظه می شود.

داروهایتان را چک کنید:
برخی از داروها روی حافظه تان تاثیر می گذارد و هرچه سن شما بالاتر می رود داروها مدت زمان بیشتری در بدنتان باقی می مانند. داروهای ضد افسردگی، ضد اضطراب، داروی شیمی درمانی، خواب آورها، مسکن ها، آنتی هیستانین واستاتین ها از جمله داروهایی هستند که باعث آسیب دیدن حافظه می شوند.

هر روز یک سیب بخورید:
وجود مقادیر زیاد آنتی اکسیدان در مغز باعث می شود استیل کولین که یک انتقال دهنده عصبی ضروری برای حافظه است ، افزایش یابد.همین آنتی اکسیدان از مغز شما دربرابر رادیکالهای آزاد مضر محافظت می کند.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
همه چیز درباره هوش مصنوعی به زبان ساده
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
روش چندحسی فرنالد
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی