چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳
دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ 3990 0 2

محققان آمریکایی ابزاری ساخته‌اند که به دلیل سبکی‌اش، از طریق نیروی واندروالسی به پوست چسبیده و می‌توان از آن برای نظارت بر فعالیت مغز استفاده کرد.

نظارت بر مغز با پوست دیجیتالی

محققان آمریکایی ابزاری ساخته‌اند که به دلیل سبکی‌اش، از طریق نیروی واندروالسی به پوست چسبیده و می‌توان از آن برای نظارت بر فعالیت مغز استفاده کرد. به گزارش سرویس فناوری ایسنا، نیروی واندروالسی، همان نیرویی است که از طریق آن، پاهای مارمولک خانگی به سطوح می‌چسبند.
 
ابزار ابداعی توسط تیمی از دانشمندان به رهبری «جان روجرز» از دانشگاه ایلینویز، در واقع نوعی پوست الکترونیکی الکتروانسفالوگرام‌مانند است که به بدن اعمال می‌شود و به کاربران امکان نظارت بر مغزشان در طول 24 ساعت را می‌دهد. می‌توان این ابزار را به طور مداوم به مدت دو هفته پوشید و از آن در هنگام شناکردن، دویدن یا خوابیدن نیز استفاده کرد.
 
سیستم ابداعی متشکل از نوعی چسب کوچک مجهز به الکترودهای طلا است و بر روی یا پشت گوش قرار می‌گیرد. تیم علمی برای آزمایش این سیستم، عملکرد آن را برای کاربردهایی آزمایش کرد که فقط ابزار الکتروانسفالوگرام بالینی قادر به انجام آن‌هاست؛ ابزار چسبی جدید برای انجام آزمایشات لازم به یک رایانه متصل شد، اما محققان بر روی مخابره بی‌سیم داده‌ها متمرکز شدند.
 
تمرکز دانشمندان بر روی کابردهای پزشکی این ابزار چسب‌مانند است، زیرا می‌تواند برای شناسایی حملات صرع به ویژه در نوزادان زودرس کارآمد باشد. این سامانه می‌تواند در پشت گوش قرار گیرد و این بدین معناست که تمامی انواع کاربردها برای آن ممکن هستند. هیچ فردی نمی‌خواهد یک هدست الکتروانسفالوگرامی را به طور مداوم بر روی سر بپوشد، اما اعمال‌کردن نوعی پوست الکترونیکی دیجیتالی برای هر دو هفته یک بار به بدن، امری ناخوشایند نیست.
 
در آزمایش‌های انجام‌شده بر روی این سیستم، نیمی از افرادی که آن‌ را پوشیده بودند، فراموش کردند که چنین ابزاری پوشیده‌اند.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

هوش مصنوعی گوگل و لب خوانی
دانشمند ایرانی به فرامواد دست یافت/ انجام محاسبات پیشرفته ریاضی
تشخیص هوش افراد از روی چهره
معادله
درخشش دانش آموزان بابلی در مسابقه جهانی حساب ذهنی
مراسم یادبود پروفسور مریم میرزاخانی در سالن همایش رعد برگزار شد.
سهند پورجواد، نابغه ۸ ساله ایرانی
مطالعه تطبیقی: تفاوت‌های ایران و ژاپن در آموزش ریاضی به کودکان
نام مریم میرزاخانی بر سردرِ دانشکده ریاضی دانشگاه اصفهان