پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳
شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۳ 3615 0 1

محقق ایرانی با همکاری محققان کشور روسیه و آلمان، جهت تعیین مشخصات گرافن ناخالص شده مدلی ریاضی ارائه داده است که به کمک نتایج آن می‌توان خواص الکترونیکی گرافن ناخالص شده را پیش‌بینی و تعیین کرد.

پیش‌بینی مشخصات گرافن ناخالص شده با مدل ریاضی محقق ایرانی

محقق ایرانی با همکاری محققان کشور روسیه و آلمان، جهت تعیین مشخصات گرافن ناخالص شده مدلی ریاضی ارائه داده است که به کمک نتایج آن می‌توان خواص الکترونیکی گرافن ناخالص شده را پیش‌بینی و تعیین کرد.
 
به گزارش سرویس علمی ایسنا، یافتن راه‌های مناسب جهت کنترل و تنظیم خواص گرافن تلاش‌های پژوهشی زیادی را به خود اختصاص داده است. از بین روش‌های پیشنهادی برای اصلاح ساختار الکترونیکی آن می‌توان به ایجاد محدودیت هندسی، برهم‌کنش با زیرلایه، نشاندن اتم‌ها و مولکول‌ها، ناهموارسازی و یا اعمال میدان خارجی اشاره کرد. یکی از فرایندهای امیدبخش در این زمینه، ایجاد نقص یا جادادن ناخالصی (دوپ کردن) با استفاده از اتم‌های مهمان است. تحقیقات نشان داده است که گرافن پس از ایجاد این تغییرات می‌تواند ماده‌ی مناسبی برای کاربرد در باتری‌ها، ابرخازن‌ها، سلول‌های سوختی و نظیر آن‌ها باشد.
 
اخیراً گروهی از پژوهشگران کشور روسیه و آلمان به سرپرستی دیمیتری اساچف از دانشگاه ایالتی سنت پترزبورگ، راهکاری جهت ساخت گرافن حاوی ناخالصی نیتروژن، از مولکول‌های تریازین پیشنهاد داده‌اند و فرایندی جهت کنترل و تبدیل ساختار نقص بعد از ایجاد پیوندهای اتم نیتروژن ورودی پیدا کرده‌اند.
 
این محققان در ادامه جهت فهم خواص بنیادی گرافن نیتروژن‌دار شده و معرفی طرز کار شیمیایی با نقص‌های نقطه‌ای، کار جدیدی را انجام داده‌اند. در این طرح پس از مشخصه‌یابی گرافن ناخالص شده، از آزمون‌هایی نظیر XPS و ARPES استفاده شده است. در ادامه یک مدل‌سازی ریاضی در خصوص بیان این تغییرات و توضیح نظری سازوکار این فرایند ارائه شده است. دکتر مانی فرجام همدانی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و همکارانش بخش مدل‌سازی و انجام محاسبات DFT این پژوهش را عهده‌دار بوده‌اند.
 
به گفته‌ی این محقق از اهداف این طرح درک عمیق‌تر انتقال بار بین نیتروژن و گرافن (دوپ کردن) بوده است. به کمک این محاسبات جزئیات این فرایند و بستگی آن به نوع ساختار نقص‌ها و تعداد آن‌ها مشخص می‌شود. این نتایج برای طراحی و ساخت قطعات الکترونیکی نسل آینده که مبتنی بر گرافن هستند، حائز اهمیت است. نتایج این تحقیقات که حاصل همکاری دکتر مانی فرجام همدانی و همکارانش است، در مجله‌ی Nano Letters منتشر شده است.
کلمات کلیدی
سایر اخبار و تازه های پیشنهادی آی هوش:

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تشخیص هوش افراد از روی چهره
معادله
بزرگترین روبیک دنیا طراحی شد
رژیم عجیب دومین فرد باهوش جهان
برگزاری مسابقات تورنی تیم ریاضی در یزد
جشنواره استانی ریاضیات و دست سازه در قروه برگزار می شود
بهره هوشی پیشرفته‌ترین هوش مصنوعی جهان چقدر است؟
استفاده از گوشی‌های هوشمند و آسیب به انگشت شست
بازگشت تیم ملی المپیاد ریاضی با ۶ مدال