پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳
دوشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ 10036 0 3

سارا زاهدی، ریاضیدان ایرانی الاصل ساکن سوئد موفق به دریافت جایزه معتبر انجمن ریاضیات اروپا (EMS) شد

سارا زاهدی، برنده جایزه انجمن ریاضیات اروپا شد

سارا زاهدی، ریاضیدان ایرانی الاصل ساکن سوئد موفق به دریافت جایزه معتبر انجمن ریاضیات اروپا (EMS) شد. این جایزه هر چهار سال یکبار به ریاضیدانان جوان اروپایی اعطا می‌شود.
 
زاهدی به دلیل تلاش‌های خود در جهت ارتقای شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای رفتار سیالات که با هم مخلوط نمی‌شوند، این جایزه را دریافت کرده است. این محقق جوان ایرانی‌الاصل که در میان 10 دریافت کننده با سن 35 سال و کمتر قرار دارد، تنها زنی است که امسال موفق به کسب این جایزه شده است. وی همچنین یکی از تنها 9 زن دریافت کننده جایزه EMS از زمان آغاز آن در سال 1992 بوده است.
 
این جایزه شامل یک هدیه نقدی 5000 یورویی است. از دیگر برندگان این جایزه می‌توان به "گریگوری پرلمان" که سوژه مقاله پر سروصدای "سرنوشت متعدد" در سال 2006 بود و "سدریک ویلانی" ریاضیدان فرانسوی و برنده جایزه فیلدز ۲۰۱۰ اشاره کرد.
 
زاهدی که در سال 1360 در تهران متولد شده، در سن 10 سالگی به سوئد مهاجرت کرد و به دلیل ناآشنایی با زبان سوئدی، بیشتر با ریاضی انس گرفت. وی در گفت‌وگویی با مجله دویچه وله اظهار کرد: من در کلاس ریاضی بهتر می‌توانستم با همکلاسان خود ارتباط برقرار کنم و با حل مسائل ریاضی توانستم با آن‌ها دوست شوم.
 
زاهدی مدرک فوق لیسانس را در سال 2006 و دکترای خود را در سال 2011 از موسسه سلطنتی فناوری (KTH) دریافت کرد و پس از گذراندن مطالعات فوق دکترا در دانشگاه اوپسالا، به عنوان دانشیار در موسسه مشغول به کار شد. این ریاضیدان جوان ایرانی متخصص تحلیل عددی است که به نمایش چگونگی دقیق‌تر و بهینه‌تر کردن شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای می‌پردازد. وی شبیه‌سازی‌هایی از سیالاتی مانند آب، نفت و بنزین ایجاد کرده که با هم مخلوط نمی‌شوند. رابط بین این مایعات باعث جذب زاهدی به این حوزه شد.
 
به گفته این ریاضیدان، تحقیقات وی می‌تواند در کاهش آسیب ناشی از نشست نفت به محیط زیست مفید باشد. سارا زاهدی یکی از ۱۳۰۰ شرکت کننده‌ای است که در هفتمین کنگره ریاضیات اروپا در شهر برلین حضور دارد. او معتقد است هر کسی توان فهم ریاضی را دارد و در این باره می‌گوید: ما باید خیلی بیشتر به سمت گروه‌های سنی جوان برویم و به آن‌ها نشان دهیم که ریاضی در دنیای واقعی چه کاربردهایی دارد. من معتقدم که برنامه‌نویسی باید به عنوان یک رشته درسی در مدارس تدریس شود.
منبع
ایسنا

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تشخیص هوش افراد از روی چهره
معادله
بزرگترین روبیک دنیا طراحی شد
مسابقات بین المللی ریاضیات کانگورو در ۸ شهر استان بوشهر برگزار شد
شرکت ۹۳۵ دانش‌آموز در مسابقات جهانی ریاضیات کانگرو در همدان
دانشمند ایرانی به فرامواد دست یافت/ انجام محاسبات پیشرفته ریاضی
یک ایرانی اولین برنده زن معتبرترین جایزه جهانی ریاضیات
خانه ریاضی در ساری احداث می‌شود
نخستین کیت آموزش ریاضی پایه دوم ابتدایی طراحی و تولید شد