يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ 2753 0 1

افرادی که در بزرگسالی خود درگیر دوره‌های افسردگی می‌شوند، در اواخر عمر بیشتر در معرض احتمال ابتلا به مشکلات حافظه هستند.

تاثیر افسردگی بر ابتلا به اختلالات حافظه در میان‌سالی

مطالعه جدید متخصصان انگلیسی حاکی از آن است که افرادی که در بزرگسالی خود درگیر دوره‌های افسردگی عود کننده می‌شوند، بیشتر در معرض احتمال ابتلا به مشکلات حافظه در اواخر عمر خود هستند. به گزارش ایسنا، تحقیقات قبلی نشان داده بود که افسردگی و سایر مشکلات سلامت روان در کوتاه مدت ممکن است بر حافظه فرد تأثیر بگذارد. برای مثال یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ میلادی نشان داده بود افراد مبتلا به اختلال مَلال که احساس مداوم ناخوشایند یا نارضایتی که اغلب از  نشانه‌های افسردگی هستند را تجربه می‌کنند، نسبت به افرادی که از نظر روانی در سلامت کامل هستند، حافظه کاری ضعیف‌تری دارند.
 
متخصصان دانشگاه "ساسکس" واقع در "برایتون" انگلیس در یک مطالعه جدید شواهدی را دریافت کرده اند که ارتباط میان تجربه مشکلات سلامت روان در سنین بزرگسالی را با مشکلات حافظه در سنین دهه ۵۰ سالگی فرد نشان می‌دهد. به گفته مولف اصلی این مطالعه هرچه فرد بیشتر دوره‌های افسردگی‌ را در سنین بزرگسالی خود تجربه کند، بیشتر در سنین میان‌سالی به اختلالات حافظه گرفتار می‌شود.  
 
یافته‌های این مطالعه که برای نخسیتن بار به بررسی رابطه بلند مدت میان سلامت روانی و  شناختی پرداخته است،  اهمیت مدیریت و درمان افسردگی را به منظور جلوگیری از ابتلا به اختلالات حافظه و فراموشی و پیامدهای منفی بلندمدت آن برجسته می‌سازد.
 
متخصصان در این مطالعه علائم سلامت روانی ۹۳۸۵ فرد بین ۷ تا ۵۵ ساله را برای بیش از ۶۰ سال بررسی کردند و در دهه ۵۰ سالگی آن‌ها با انجام تست‌های حافظه به بررسی عملکرد حافظه، حافظه کلامی،   سلیس بودن کلامی،  سرعت پردازش اطلاعات و دقت پردازش اطلاعات این افراد پرداختند. نتایج این مطالعه نشان داد که انباشت علائم عاطفی در سه دهه بزرگسالی (حدود بین ۲۳ تا ۵۰ سالگی) موجب تضعیف عملکرد شناختی و حافظه در میان‌سالی خواهد شد.
 
البته متخصصان تاکید کرده‌اند تجربه یک بار اختلالات افسردگی یا اضطراب در بزرگسالی منجر به مشکلات شناختی نخواهد شد و در صورتی که مشکلات روانی مزمن بوده و در دوره‌های مکرر فرد را درگیر کنند، چنین پیامدهای منفی بر سلامت شناختی فرد خواهند گذاشت.
 
بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، با این حال متخصصان تاکید کرده‌اند افرادی که به مشکلات سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب مبتلا هستند، باید به طور حتم به پزشک متخصص مراجعه کرده و پیش از مزمن شدن این اختلالات به درمان آن بپردازند.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تشخیص هوش افراد از روی چهره
معادله
«مریم میرزاخانی» با رفتنش بار دیگر تیتر یک روزنامه‌ها شد
راه‌اندازی موسسه‌ای برای شناخت استعدادها با همکاری خانواده «میرزاخانی» و دانشگاه شریف
موفقیت دکتر میرزاخانی ما را به افق‌هایی روشن‌تر از اهداف چشم‌انداز امیدوار می‌کند
فقر بر هوش کودکان اثر منفی دارد
گزارش تصویری از یکی از مراسم یادبود مریم میرزاخانی در تهران
بازگشت تیم ملی المپیاد ریاضی با ۶ مدال