محققان دانشگاه جانز هاپکینز در طی پژوهش های خود دریافته اند گرچه مغز می تواند طیف وسیعی از رنگ ها را تشخیص دهد اما زمانی که قرار باشد رنگ ها را به خاطر سپارد مغز به صورت ناخودآگاه، رنگ ها را در چند دسته اصلی طبقه بندی می کند. برای مثال زمانی که به طیف های مختلف رنگ آبی نگاه می کنیم آنها را "آبی آسمانی"، "فیروزه ای"، "آبی نفتی"، "سبز-آبی"، "آبی سیر"، "پسته ای"، "چمنی" و ... تقسیم بندی می کنیم ولی وقتی مغز می خواهد این طیف های مختلف را به یاد سپارد همه در در دسته آبی قرار می دهد.
در این مجموعه تحقیق، محققان از شرکت کنندگان خواستند به یک چرخه رنگ حاوی طیفی با 180 رنگ مختلف نگاه کنند و بهترین نمونه های رنگ های قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی و غیره را انتخاب کنند. سپس چند رنگ از چرخه رنگ انتخاب می شد و در زمان یک دهم ثانیه جلوی چشم شرکت کنندگان نشان داده می شد و از آنها خواسته می شد رنگ را به خاطر سپارند سپس یک صفحه خالی (سفید رنگ) به مدت کمتر از یک ثانیه جلوی چشمشان قرار می گرفت و سپس از آنها خواسته می شد رنگی را که قبلا دیده اند روی چرخه رنگ پیدا کنند.
نتایج بررسی ها نشان داد، افراد صرف نظر از اینکه کدام درجه از شدت رنگ را دیده بودند، رنگ ها را در دسته های اصلی قرار می دادند این مسئله توضیحی است برای اینکه برای مثال وقتی رنگ دیوار اتاق خوابتان را به یاد می سپارید اما نمی توانید در فروشگاه رنگ دقیق دیوار را از بین انواع رنگ ها به دستی تشخیص دهید.
به نظر می رسد مغز از این ترفند برای به حداقل رساندن حجم اطلاعات ثبت شده در خود استفاده می کند و با قرار دادن طیف های مختلف در یک طبقه اصلی، بخش بزرگی از فضای ذخیره اطلاعات را خالی نگاه می دارد.