يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ 4088 0 2

در آینده می‌توان از امواج مغزی بجای اثرانگشت به عنوان روشی ایمن و غیرقابل هک برای تائید هویت کاربر و رمزگشایی رایانه‌ها استفاده کرد.

دستاورد دانشمندان با همکاری محقق ایرانی

تشخیص هویت کاربر و گشودن رمز رایانه با امواج مغزی

در آینده می‌توان از امواج مغزی بجای اثرانگشت به عنوان روشی ایمن و غیرقابل هک برای تائید هویت کاربر و رمزگشایی رایانه‌ها استفاده کرد. به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، تیمی از محققان به رهبری بلیر آرمسترانگ از مرکز شناخت، مغز و زبان باسک در اسپانیا با همکاری «نگین خلیفیان» محقق ایرانی دانشگاه بینگهمپتون در نیویورک، سیستم پیش‌ساختی طراحی کرده که می‌تواند با دقت 94 درصد، این کار را انجام دهد.
 
این فناوری در آینده می‌تواند جای همه رمزهای عبور را گرفته و دسترسی به دستگاه‌ها را ایمن‌تر و سریعتر کند. آرمسترانگ دریافت که افراد مختلف به شکل منحصربفرد خود، در مورد کلمات گوناگون فکر می‌کنند. تیم وی در تحقیقات اخیرشان به ثبت سیگنال‌های مغزی 45 داوطلب در زمان خواندن فهرستی از 75 کلمه اختصاری مانند اف‌بی‌آی و دی‌وی‌دی پرداختند. فعالیت الکتریکی مغز این افراد با استفاده از یک جفت الکترود که روی جمجمه سر آن‌ها قرار گرفته بود، ضبط شد.
 
مغز انسان از میلیاردها نورون فعال تشکیل شده که از حدود 170 هزار طول ترکیبی برخوردارند. هر زمان که انسان به چیزی فکر می‌کند، مغز سیگنالهای ضعیف اما متمایزی را در ارتباط با آن تولید می‌کند. پالسهای الکتریکی توسط واکنش شیمیایی بین نورون‌ها تولید می‌شود که توسط الکترودها قابل سنجش است.
 
محققان پس از سنجش این واکنش‌ها، از برنامه‌های رایانه‌ای برای شناسایی یک «اثرمغزی» منفرد استفاده کردند. اگرچه 94 درصد به اندازه فناوری‌هایی مانند Touch ID اپل دقیق نیست، اما به گفته آرمسترانگ، شروع خوبی محسوب می‌شود. یکی از فواید این گونه فناوری‌ها، این است که می‌توان از آن برای تائید هویت مداوم فرد استفاده کرد.
 
فناوری‌های از این قبیل پیش از این تولید شده بودند، اما نویز مرتبط با سنجش‌های مغزی معمولا باعث مشکل شدن بررسی آن‌ها می‌شد. اما رویکرد جدید بر امواج مغزی از یک ناحیه یعنی وظیفه خواندن و شناسایی کلمات تمرکز دارد. این کار شامل دسترسی به چیزی موسوم به خاطرات معنایی است که برخلاف خاطرات دیگر، با گذشت زمان تغییر نمی‌کنند. به گفته آرمسترانگ، هک حافظه معنایی تقریبا غیرممکن بوده و از تشخیص هویت با اثرانگشت بسیار ایمنتر است.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تشخیص هوش افراد از روی چهره
معادله
«مریم میرزاخانی» با رفتنش بار دیگر تیتر یک روزنامه‌ها شد
راه‌اندازی موسسه‌ای برای شناخت استعدادها با همکاری خانواده «میرزاخانی» و دانشگاه شریف
موفقیت دکتر میرزاخانی ما را به افق‌هایی روشن‌تر از اهداف چشم‌انداز امیدوار می‌کند
فقر بر هوش کودکان اثر منفی دارد
گزارش تصویری از یکی از مراسم یادبود مریم میرزاخانی در تهران
بازگشت تیم ملی المپیاد ریاضی با ۶ مدال