جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳
دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ 7476 0 5

محققان دانشگاه فلوریدای شمالی اعلام کردند بالا رفتن از درخت می تواند سبب رشد شناختی شود.

تقویت حافظه با بالا رفتن از درخت!

تحقیقاتی که توسط راس و رتیسی آلووی1 در دانشکده روان شناسی دانشگاه فلوریدای شمالی صورت گرفته نشان می دهد که فعالیت های دینامیکی همچون بالا رفتن از درخت در یک بازی زمانی کوتاه می تواند تاثیرات چشمگیری بر رشد شناختی و عملکرد حافظه داشته باشد. جالب است که تقویت حافظه فعال به طیف گسترده ای از فعالیت ها از درس خواندن گرفته تا ورزش بستگی دارد.
 
نتایج این تحقیق به تازگی در مجله مهارتهای ادراک و حرکت منتشر شده است ادعا می کند که درگیر شدن حتی به میزان دو ساعت در هر یک از این فعالیت های بدنی می تواند بر عملکرد حافظه اثر مطلوب باقی بگذارد. بهبود عملکرد حافظه نیز می تواند به نوبه خود در اکثر زمینه های زندگی انسان نقش موثری ایفا کند بنابراین اینکه بدانیم انجام فعالیت های ورزشی و حسی – حرکتی می تواند در تقویت حافظه موثر باشد بسیار جالب است.
 
هدف از این آزمایش، بررسی این نکته بود که آیا فعالیت های حسی تعادلی می تواند حتی در یک زمان کوتاه بر عملکرد حافظه فعال اثرگذار باشد یا خیر. حس تعادل، آگاهی انسان از موقعیت و جهت یابی است که با حافظه فعال رابطه تنگاتنگی دارد. محققان در این آزمایش افراد بزرگسال بین 18 تا 59 سال را در زمینه عملکرد حافظه مورد بررسی قرار دادند. سپس از آنها خواستند فعالیت های بدنی تعادلی را انجام دهند.
 
تمرینات تعادلی
تمرینات حفظ تعادل
 
در این مطالعه، فعالیت های تعادلی انتخاب شده شامل بالا رفتن از درخت، راه رفتن یا خزیدن روی لبه ای با پهنای حدود 3 اینچ، حرکت با توجه به وضعیت بدن، دویدن با پای برهنه، حرکت از رو یا زیر مانع و همین طور حمل و جا به جا کردن اجسام سنگین بود.  بعد از دو ساعت از آغاز فعالیت های بدنی تعادلی، محققان دریافتند ظرفیت عملکرد حافظه فعال در این افراد تا 50% افزایش یافته که تغییر بسیار قابل ملاحظه ای است.
 
محققان همچنین دو گروه کنترل نیز داشتند یک گروه اعضای یک کلاس دانشگاهی بودند که در حال یاد گرفتن اطلاعات جدید بودند محققان بررسی می کردند که آیا کسب اطلاعات جدید می تواند عملکرد حافظه را افزایش دهد یا خیر و گروه کنترل دوم،  اعضای یک کلاس تمرین یوگا بودند که حرکت های تعادلی را به صورت ایستا و استاتیک انحام می دادند. نتایج تحقیق نشان داد که هیچ کدام از این دو گروه شاهد، تغییر محسوسی را در عملکرد حافظه فعال خود نشان نمی دادند.
 
محققان نتیجه گرفتند فعالیت های تعادلی با تحرک تاثیر بسیار بیشتر و چشمگیرتری بر افزایش عملکرد و ظرفیت حافظه فعال باقی می گذارد در حالیکه سایر فعالیت های تعادلی ایستا یا فعالیت های یادگیری تاثیری به قوت و قدرت فعالیت های تعادلی با تحرّک بر روی عملکرد حافظه فعال باقی نمی گذارند. محققان پیشنهاد می کنند که انجام فعالیت های تعادلی پر تحرک همانند حرکت روی لبه کم عرض، بالا رفتن از درخت یا صخره، حرکت بین یا زیر و روی موانع و جا به جایی اجسام با سنگینی متناسب می تواند علاوه بر تاثیرات بر سلامت جسم، عامل مهمی بر تقویت حافظه فعال انسان به شمار آید.
ادامه مطلب ...

1. Ross & Tracy Alloway
:: اختصاصی گروه تدوین محتوای  آی هوش
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام آی هوش و درج لینک www.ihoosh.ir بلامانع می باشد.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
همه چیز درباره هوش مصنوعی به زبان ساده
آموزش ریاضی: تدریس مفهوم کسر
سیستم عدد نویسی رومی
اتحادهای ریاضی