شنبه ۱ دی ۱۴۰۳
جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۳ 5486 0 2

اعلام آمادگی دانشمند برجسته علوم ریاضی برای تأسیس انستیتو علوم پایه در گیلان

تجليل از پروفسور برجسته رياضی در رشت

از مقام علمی پروفسور حسن اکبرزاده از برجسته‌ترین دانشمندان ریاضی جهان طی نشستی با استاندار گیلان تجلیل به عمل آمد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه گیلان، دکتر محمدعلی نجفی، استاندار گیلان در این نشست که با حضور جمعی از رؤسای دانشگاه‌های استان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استانداری برگزار شد، گفت: کوشش‌های فراگیر این دانشمند برجسته گیلانی در گسترش علوم ریاضی در جهان معاصر مایه افتخار تک تک گیلانیان است.
 
وی افزود: البته به دلیل جهان شمولی علوم، پروفسور اکبرزاده فقط به گیلان تعلق ندارند و ایشان از مفاخر ایران و جهان محسوب می‌شوند.
نجفی ادامه داد: هنر ما باید این باشد تا از فرصت داشتن چنین نخبگان و بزرگانی برای پرورش جوانان این مرز و بوم و پیشرفت استان و کشور بهره ببریم.
 
وی همچنین از دانشگاه گیلان خواست در مدت حضور پروفسور حسن اکبرزاده در ایران با توجه به وضعیت جسمانی ایشان برنامه‌های دیدار با دانشجویان و اساتید دانشگاهی را تدارک ببینند تا نخبگان جوان ما از نزدیک با شرح خدمات و زحمات این دانشمند برجسته علوم ریاضی آشنا شوند.
 
استاندار گیلان همچنین به پروفسور حسن اکبرزاده پیشنهاد داد با حمایت استانداری و همکاری دانشگاه گیلان نسبت به ایجاد انستیتو علوم پایه در استان اقدام کند.
 
وی افزود: با آموزش یافته‌های تحقیقاتی نوین علوم ریاضی، فیزیک و کامپیوتر در این انستیتو ضمن پرورش نخبگان با استعداد کشورمان فضای مناسبی فراهم می‌شود تا از خروج آنان نیز جلوگیری شود. پروفسور حسن اکبرزاده نیز با استقبال از پیشنهاد استاندار گیلان برای تأسیس انستیتو علوم پایه اعلام آمادگی کرد.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه تمام امکانات پیشرفت و توسعه در کشور بویژه نیروی انسانی و ذخایر مادی فراهم است، گفت: مهمترین مساله پیشرفت کشور توجه به موضوع فرهنگ است.
 
وی خاطر نشان کرد: تا زمانی که به فرهنگ توجه نکنیم و برای رسیدن به اهداف خود سختی نکشیم و کار و تلاش بی وقفه انجام ندهیم نمی‌توانیم به پیشرفت برسیم.
 
به گزارش ایسنا، پروفسور حسن اکبرزاده در سوم فروردین ۱۳۰۶ در شهر رشت به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی را در این شهر آغاز کرد و سپس تحصیلات خود را در دبیرستان البرز تهران ادامه داد و پس از اخذ دیپلم متوسطه در رشته ریاضی با درجه ممتازی وارد دانشگاه تهران شد و با احراز مقام اول تحصیلات خود را در ایران به پایان رسانید.
 
او پس از اخذ مجدد لیسانس ریاضی از دانشگاه سوربن پاریس و همچنین گواهینامه آنالیز عالی، برای فوق لیسانس در مورد نظریه نسبیت عمومی انیشتین تحقیق کرد و درباره هندسه دیفرانسیل و فضاهای ریمان بعد از ۳ سال تحقیق، اکتشافات خود را در قالب ده‌ها مقاله در مجله آکادمی علوم پاریس به ثبت رسانید.
 
پروفسور اکبرزاده از سال ۱۹۵۷ میلادی به عنوان وابسته تحقیقات در مؤسسه معروف تحقیقاتی کلژدوفرانس پذیرفته شد و بعد از ۴ سال رساله دکترای دولتی در علوم ریاضی را در دانشگاه سوربن به پایان رسانید. او پس از طی مدارج مأمور تحقیقات و استاد تحقیقات، نزدیک چهل سال به عنوان رئیس تحقیقات در این مؤسسه بین المللی مشغول به کار بوده است. از وی بیش از 50 عنوان کتاب، مقاله و پژوهش در اروپا و آمریکا به چاپ رسیده است.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

شب یلداتون مبارک
معادله
شب یلدای همه شما مبارک
تشخیص هوش افراد از روی چهره
دکتر فریده فیروزبخت، ریاضیدان ایرانی درگذشت
بازگشت تيم المپياد رياضی دانش آموزی به کشور
بزرگترین روبیک دنیا طراحی شد
رده‌بندی دانش‌آموزان جهان در ریاضیات
باهوش‌تر شدن مغز با آموزش موسیقی