دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳
پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۱ 5003 0 4

بزرگ‌ترین برهان ریاضی از هر جنبه بسیار عظیم بوده و به بیش از صدها ریاضیدان برای گشودن آن در 1500 صفحه محاسبه نیاز است و اکنون مردی که به تکمیل یک تکه گمشده از این برهان کمک کرده قرار است برنده جایزه ریاضی امسال آکادمی علمی سوئد باشد

اهدای جایزه ریاضی آکادمی علمی سوئد به تکمیل کننده بزرگ‌ترین برهان ریاضی

بزرگ‌ترین برهان ریاضی از هر جنبه بسیار عظیم بوده و به بیش از صدها ریاضیدان برای گشودن آن در 1500 صفحه محاسبه نیاز است و اکنون مردی که به تکمیل یک تکه گمشده از این برهان کمک کرده قرار است برنده جایزه ریاضی امسال آکادمی علمی سوئد باشد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در اوایل ماه نوامبر، ‌مایکل آشباچر، یک مبتکر در زمینه انتزاعی نظریه گروه‌ها در موسسه فناوری کالیفرنیا در پاسادنا، جایزه 75 هزار دلاری رولف شاک را در ریاضیات از آکادمی علمی سلطنتی سوئد برای نقشی اساسی وی در ارائه قضیه طبقه‌بندی گروه‌های متناهی ساده دریافت خواهد کرد.
 
اگر آشباچر نبود، این قضیه عظیم هنوز با یک شکاف عظیم روبرو بود. در سال 2004 وی به همراه استفان اسمیت از دانشگاه ایلینویز شیکاگو، یک کتاب 1200 صفحه‌ای در مورد آخرین تکه این جورچین تالیف کردند. در این کتاب برخی از کارهای اولیه آشباچر در کنار یکدیگر آمده و قضیه طبقه‌بندی گروههای متناهی را تکمیل کرده است.
 
قضیه طبقه‌بندی گروه‌های متناهی ساده به گروه‌ها مرتبط بوده که در ریاضیات می‌توان به مجموعه‌ای از تقارن‌ها مانند چرخش‌های یک مربع اطلاق کرد که شکل اصلی را تولید می‌کند. برخی گروه‌ها می‌توانند از گروه‌های دیگر ساخته شوند اما گروه‌های متناهی ساده تاحدی مانند اعداد اول یا عناصر شیمیایی، بنیادی هستند. تعداد نامحدودی از گروههای متناهی ساده و تعداد محدودی از خانواده‌هایی که به آنها تعلق دارند، وجود دارد.
 
ریاضیدانان از قرن نوزدهم میلادی به مطالعه گروه‌ها پرداخته بودند اما قضیه طبقه‌بندی گروه‌های متناهی ساده تا سال 1971 مطرح نشده بود. در آن زمان دانیل گورنشتاین از دانشگاه راتجر نیوجرسی طرحی را ابداع کرد که در آن به شناسایی تمام گروه‌های متناهی ساده پرداخته، آنها را به چند خانواده تقسیم کرده و اثبات کرد که هیچ نمونه دیگری وجود نخواهد داشت. 
 
گورنشتاین و صدها همکار وی، دهه‌های متمادی را صرف کار بر روی این برهان کردند. این برهان تا سال 2004 و زمان انتشار کتاب آشباچر و اسمیت تکیمل شد. این کتاب به شناسایی تمام خانواده‌ها پرداخته و نشان داد که هیچ نمونه دیگری وجود ندارد.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

معادله
تشخیص هوش افراد از روی چهره
مدیرعامل OpenAI: کمی از چت جی‌پی‌تی می‌ترسیم!
مراسم یادبود پروفسور مریم میرزاخانی در سالن همایش رعد برگزار شد.
بازگشت تيم المپياد رياضی دانش آموزی به کشور
رتبه‌های ممتاز کنکور در اختیار دختران
میرزاخانی نام ایران را در تاریخ ریاضی دنیا ماندگار کرد
کلود ربات هوش مصنوعی رقیب ChatGPT
یک ایرانی اولین برنده زن معتبرترین جایزه جهانی ریاضیات