دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳
پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ 6050 0 5

سالها است این باور عمومی در مردم وجود دارد که انسان ها به دو گروه راست مغز و چپ مغز تقسیم می شوند و هر یک از این گروه ها، خصوصیات شخصیتی خاص خود را دارند

راست-مغزی و چپ-مغزی افسانه است!!

سالها است این باور عمومی در مردم وجود دارد که انسان ها به دو گروه راست مغز و چپ مغز تقسیم می شوند و هر یک از این گروه ها، خصوصیات شخصیتی خاص خود را دارند برای مثال راست مغزها، احساساتی و رومانتیک هستند و چپ مغزها، دقیق و منضبط. تحقیقات در مورد ویژگی ها و عملکرد منحصر به فرد مغز در هر یک از دو نیمکره راست و چپ نیز به این باور عمومی دامن می زده است اما به تازگی مجموعه تحقیقاتی منتشر شده است که این باور عمومی را به چالش می کشد.
 
محققان عصب شناسی دانشگاه یوتا1 (2013) یک مطالعه گسترده را در طول دو سال بر روی 1011 نفر انجام داده اند. در این پژوهش، آزمودنی های بین 7 تا 29 ساله، از نظر عملکرد مغز مورد اسکن مغزی قرار گرفته اند. محققان مغز را به هزاران ناحیه اختصاصی تقسیم کرده و عملکرد هر ناحیه را به دقت مورد اسکن قرار داده اند. این پژوهش نشان می دهد که هیچ تفاوت عمده ای بین شبکه نورون های نیمکره راست و چپ انسان وجود ندارد. البته این پژوهش هرگز این واقعیت اثبات شده را نفی نمی کند که برخی از عملکرد مغز فقط در یک نیمکره انجام می شود برای مثال فعالیت زبان و ریاضی در نیمکره چپ و تفکر خلاق و هنر در نیمکره راست شکل می گیرد اما، این پژوهش نشان می دهد که هیچ نشانه ای دال بر این وجود ندارد که انسان به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه، از یک نمیکره مغز خود به طور غالب استفاده می کند یا به عبارت دیگر هیچ یک از دو نیمکره مغز انسان از نظر شبکه عصبی بر دیگری غلبه ندارد و وضعیت نسبتا برابر و متعادلی دارند.
 
در این پژوهش، محققان مغز شرکت کنندگان در آزمایش را به مدت 5 تا 10 دقیقه در حین انجام فعالیت های تعیین شده، مورد اسکن قرار می دادند به طوریکه مغز را به 7000 ناحیه مشخص تقسیم کرده و همزمان مشغول رصد عملکرد مغز در هر یک از ناحیه ها به صورت متناظر بودند، نتایج این بررسی بر روی تعداد زیادی از شرکت کندنگان (1011 نفر) نشان داد که هیچ شاهدی دال بر غلبه معنادار یک نیمکره بر دیگری وجود ندارد.
 
نتایج این پژوهش، باور عمومی در مورد غالب بودن یک نیمکره بر دیگری و مرتبط کردن صفات شخصیتی افراد را بر اساس غلبه نمیکره چپ و راست رد می کند در واقع می توان گفت صفاتی که قبلا به راست مغزی یا چپ مغزی منتسب می شد به عواملی به جز غلبه شبکه مغزی در نیمکره های مغز مربوط است.
 
1. University of Utah Health Sciences
:: اختصاصی گروه تدوین محتوای  آی هوش
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام آی هوش و درج لینک www.ihoosh.ir بلامانع می باشد.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

معادله
تشخیص هوش افراد از روی چهره
مدیرعامل OpenAI: کمی از چت جی‌پی‌تی می‌ترسیم!
مراسم یادبود پروفسور مریم میرزاخانی در سالن همایش رعد برگزار شد.
بازگشت تيم المپياد رياضی دانش آموزی به کشور
رتبه‌های ممتاز کنکور در اختیار دختران
میرزاخانی نام ایران را در تاریخ ریاضی دنیا ماندگار کرد
کلود ربات هوش مصنوعی رقیب ChatGPT
یک ایرانی اولین برنده زن معتبرترین جایزه جهانی ریاضیات