شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳
چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ 4274 0 2

گروهی از ریاضیدانان سراسر دنیا در حال ساخت یک بانک اطلاعاتی بزرگ از تمام ایده های جدید و پیچیده در علم ریاضیات و سایر علوم هستند.

اولین اطلس ایده های جدید و پیچیده درعلم ریاضیات گردآوری می شود

گروهی از ریاضیدانان سراسر دنیا در حال ساخت یک بانک اطلاعاتی بزرگ از تمام ایده های جدید و پیچیده در علم ریاضیات و سایر علوم هستند. این پروژه که L-functions and Modular Forms Database یا به اختصار LMFDB نام دارد توسط 80 ریاضیدان از 12 کشور به صورت آنلاین راه اندازی شده و برای اولین بار قرار است تمام ایده های جدید را در شاخه های مختلف علم ریاضیات، فیزیک و علوم کامپیوتر، از سراسر جهان گردآوری کند.


به گزارش نیچر، این پروژه شباهت زیادی به جدول تناوبی عناصر دارد که با وجود مطرح شدن ایده اصلی آن، پس از دهه 1860 میلادی و مشارکت دانشمندان در تکمیل آن، به مرور روابط موجود بین عناصر مختلف شیمیایی به وضوح مشخص شد و درک صحیحی از دنیای عناصر را به دست داد. 

محققان امیدوارند همین رویه در مورد پروژه LMFDB نیز ایجاد شود و با مشارکت محققان و دانشمندان اطلس جامعی از ایده ها و روابط زیربنایی موجود بین این ایده ها شکل گرفته و در نهایت به راهنمایی برای درک صحیح ارتباطات موجود بین حوزه های مختلف علم بدل شود. 

اما برای طبقه بندی این مفاهیم نظری و انتزاعی از رویکردی موسوم به L-functions استفاده شده است. مانند جدول تناوبی، مفاهیم بنیادین ریاضیات نیز قابل دسته بندی هستند. این دسته ها با عناوینی همچون تابع L، منحنی بیضی شکل و فرم مدولار نام گذاری می شوند. این در حالی است که توابع L در تعیین مشخصات سایر مفاهیم، نقشی حیاتی شبیه به DNA دارند. 

در حال حاضر حدود 20 میلیون مفهوم ریاضی بر اساس تابع L مرتبط با آن ها دسته بندی شده اند. هرچه تعداد ایده های ثبت شده در این بانک اطلاعاتی افزایش یابد، این جدول تناوبی، ارزش بیشتری برای محققان دارد. به طور خاص دو مورد از مهمترین مفاهیمی که دانشمندان به دنبال درک بهتر آن هستند و امیدوارند با استفاده از این بانک اطلاعاتی به آن دست یابند، شناسایی الگوهای موجود بین اعداد اول و روابط موجود بین فیزیک کوانتومی و ریاضیات است.

مهمترین مزیت این جدول تناوبی دسترسی آسان، سریع و همگانی به آن است تا هر شخص علاقمندی بتواند روابط عجیب موجود در علم ریاضیات را ببیند یا کشف کند. 
منبع
ایرنا
کلمات کلیدی
سایر اخبار و تازه های پیشنهادی آی هوش:

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تأثیر یادگیری زبان دوم در تقویت قدرت مغز
تشخیص هوش افراد از روی چهره
معادله
تبریک رییس انجمن ریاضی ایران به پروفسور میرزاخانی
«اصطلاحنامه ریاضیات» منتشر شد
دختری که از اینشتین هم باهوشتر است!
مراسم یادبود نابغه ریاضی، جمعه در تهران
حل یک معمای 40 ساله درباره گیرنده‌های مغز
خانه ریاضیات انزلی نشان شایستگی طرح ترویج ریاضیات کشور را دریافت کرد