به گزارش ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، رئیس کمیته فنی جشنواره بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر هدف اصلی از برگزار لیگ خلاقیت رباتیک را تقویت خلاقیت و توانایی حل مساله دانش آموزان در کنار آشنایی آنها با اصول رباتیک دانست و افزود: این لیگ در دو بخش مجزا برگزار می شود و در نهایت تیم های برتر هر بخش معرفی خواهند شد.
سروش صادق نژاد افزود: در بخش اول لیگ خلاقیت از دانش آموزان خواسته می شود در خصوص موضوعی ایده پردازی و خود را برای ارائه حضوری ایده محوری در ایام مسابقات آماده کنند. وی معیارهای ارزیابی در این بخش را خلاقیت دانش آموزان در ایده پردازی و نحوه ارائه ذکر کرد و یادآور شد: در بخش دوم از شرکت کنندگان خواسته می شود بر اساس قوانین این بخش ربات های خود را طراحی و بسازند.
به گفته صادق نژاد تیم های شرکت کننده در روزهای مسابقه باید ربات های خود را برای رقابت چند مرحله ای آماده کنند. رئیس کمیته فنی جشنواره بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی امیرکبیر درخصوص موضوع محوری این رقابت ها نیز گفت: با توجه به کمبود منابع آب در کشور و نیاز به شناخت چالش ها و راهکارهای موجود در زمینه انباشت آب و همچنین بازگرداندن آب به چرخه طبیعی و ارائه راهکارهای موجود جهت جلوگیری از هدر رفت آن در حوزه خانگی و کشاورزی و جلوگیری از به وجود آمدن آلودگی های زیست محیطی در حوزه آب، مساله کلی با عنوان 'حفاظت از منابع آب، حفاظت از حیات نسل آینده'در این حوزه معرفی شده است و بر همین اساس سعی بر آن است تا با استفاده از دانش رباتیک راه حل های برون رفت از این معضل ارائه شود.
وی یادآور شد: اجرای این لیگ با همکاری سازمان مدیریت منابع آب ایران و اداره آب و فاضلاب استان البرز برگزار می شود و ثبت نام متقاضیان شرکت در لیگ خلاقیت نیز از اول مهرماه آغاز می شود. صادق نژاد همچنین از برگزاری پنجمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک جام دانشگاه صنعتی امیرکبیر (AUTCup 2015)، سومین دوره مسابقات بین المللی هوش مصنوعی جام دانشگاه صنعتی امیرکبیر (AAIC 2015) و نخستین دوره مسابقات آزاد فیراکاپ 2015 (IRAN FIRACup Open 2015) خبر داد.
وی ادامه داد: این دوره از مسابقات در قالب 15 رشته مسابقات رباتیک و 10 رشته مسابقات هوش مصنوعی در دو بخش دانش آموزی و دانشجویی طراحی شده است که پیش ثبت نام این مسابقات از 24 مردادماه آغاز شده و امروز 16 شهریورماه به پایان خواهد رسید. صادق نژاد با بیان اینکه تیم های متقاضی تا اول مهرماه برای ارسال مستندات فنی تیم و پژوهش های خود فرصت دارند، افزود: هیات داوران این جشنواره از اول تا 15 مهرماه به بررسی مستندات فنی ربات ها اقدام خواهند کرد و بر اساس صلاحیت، تیم های منتخب برای شرکت در مسابقات انتخاب خواهند شد و ثبت نام نهایی تیم ها از 15 مهرماه آغاز و تا پنجم آبان ادامه خواهد داشت.