محققان دانشگاه وارویک انگلستان و روهر بوخوم آلمان دریافتهاند کودکان زودرس در معرض خطر بالایی برای ابتلا به مشکلات شناختی و ریاضی قرار دارند. به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، دیس کلکولیا اختلال یادگیری است که با مشکلات مکرر مسائل ریاضی مرتبط است و زمانی تشخیص داده میشود که کودکان بر اساس هوش مورد انتظارشان نمرات بسیار بدی را کسب میکنند. در واقع اختلال در ریاضیات عبارت است از ناتوانی در انجام مهارتهای مربوط به حساب با توجه به ظرفیت هوشی و سطح آموزشی که از کسی انتظار میرود.
طی این پژوهش، محققان با بررسی 922 کودک بین 7 تا 9 ساله دریافتند: 39.4 درصد از کودکان بسیار زودرس که پیش از هفته 32 به دنیا آمدهاند، خطر مشکلات عمومی ریاضی داشتند و این در حالی است که تنها 14.9 درصد از کودکانی که به موقع متولد شده بودند (در هفته 39 تا 41) چنین مشکلاتی داشتند.
به گفته محققان لزوما رابطه مستقیمی بین تولدهای زودرس و دیس کلکولیا یا اختلال ریاضی وجود ندارد، اما ریز بودن در هنگام تولد میتواند نشانی از احتمال ابتلا به دیس کلکولیا باشد. محققان این تحقیق با تاکید بر صحت نتایج به دست آمده میگویند: کوکان زودرس یا ریز متولد شده، اغلب دچار مشکلات ریاضی هستند و بهتر است که معلمها و والدین با همکاری یکدیگر کودک را یاری دهند.
محققان خاطرنشان کردهاند که ابتلا به اختلال ریاضی به این معنا نیست که کودک توانایی خواندن و نوشتن با استاندارد بالا را ندارد و حتی کودک را از کسب جامع مباحث ریاضی باز نمیدارد، بلکه این مبتلایان تنها نیاز به مقداری کمک در فهم کاملتر مسائل دارند. یافتههای این تحقیق در مجله "Pediatrics" منتشر شده است.