معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: مدارس نمونه دولتی،تیزهوشان و شاهد در سال تحصیلی جدید به لحاظ کمی و جذب دانشآموز توسعهای نخواهند داشت. افزایش بیرویه این مدارس باعث خالی شدن مدارس دولتی از دانشآموزان مستعد شده است.
علی زرافشان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این پرسش که یکی از سیاستهای وزارت آموزش و پرورش توقف تنوع مدارس از مهر 93 بود آیا این سیاست در سال تحصیلی جدید اجرا میشود؟ اظهار داشت: در این زمینه دو موضوع تنوع مدارس و توسعه مدارس مطرح است.
وی افزود: درخصوص تنوع مدارس باید گفت که مدارس مختلف از جمله شاهد، تیزهوشان، هیئت امنایی، استثنایی و غیردولتی به استناد مصوبه قانونی فعالیت میکنند. پس اگر قرار است درخصوص کاهش تنوع مدارس اقدامی صورت بگیرد باید این موضوع توسط مراجع قانونگذار تائید شود.البته صحبتهایی درخصوص تجمیع مدارس مطرح است.
** انجام پژوهشی درخصوص ضرورت کاهش تنوع مدارس
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه پژوهشی درخصوص کاهش تنوع مدارس در حال انجام است، گفت: نتایج این پژوهش در حال جمع بندی است تا مشخص شود که آیا میتوان تنوع مدارس را کاهش داد یا خیر؟
** سال تحصیلی جدید تعداد مدارس خاص و تعداد دانشآموزان این مدارس افزایش نمییابد
زرافشان در پاسخ به این پرسش که برای کاهش توسعه کمی و جذب دانشآموزان از مدارس دولتی به مدارس خاص چه سیاست گذاریهایی از مهر 93 اعمال میشود؟ عنوان کرد: برای سال تحصیلی جدید از نظر افزایش تعداد دانشآموزان و افزایش تعداد مدارس خاص توسعه ای را نخواهیم داشت. یعنی ظرفیت جذب دانشآموزان و تعداد مدارس به همان میزان باقی میماند و توسعه ای را نداریم.
** توقف توسعه مدارس نمونه دولتی، تیزهوشان و شاهد
وی بیان کرد: سال تحصیلی جدید برای سه نوع از مدارس یعنی نمونه دولتی،تیزهوشان و شاهد مجوز راهاندازی مدارس جدید را صادر نمیکنیم و ظرفیت جذب دانشآموز در این مدارس افزایش نمییابد.
** آسیبی که به مدارس دولتی وارد شد
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در سالهای گذشته شاهد توسعه بی رویه این نوع از مدارس و افزایش پذیرش دانشآموزان بودیم که همراه با این توسعه بیرویه افزایش کیفیت لحاظ نشده است به همین دلیل مدارس دولتی دچار آسیب شدهاند.
زرافشان بیان کرد: توقف توسعه مدارس نمونه دولتی، تیزهوشان و شاهد برای سال تحصیلی جدید مدنظر است و سیاست اصلی ما حمایت از مدارس دولتی است.
** وضعیت توسعه مدارس هیئت امنایی
وی در پاسخ به این پرسش که سیاست آموزش و پرورش برای توسعه مدارس هیئت امنایی چیست؟ گفت: با توسعه مدارس هیئت امنایی موافق هستیم چرا که این مدارس بدون آزمون ورودی دانشآموزان را جذب میکنند و دانشآموزان با استعدادهای مختلف در این مدارس حضور دارند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مدارس نمونه دولتی، شاهد و تیزهوشان با آزمون ورودی اقدام به پذیرش دانشآموزان میکنند که این موضوع باعث جذب دانشآموزان مستعد و خالی شدن مدارس دولتی از دانشآموزان مستعد و کاهش کیفیت عملکرد مدارس دولتی میشود.
زرافشان اظهار داشت: مشکلی که وجود دارد و باعث شده تا دانشآموزان دچار آسیب شوند طبقهبندی علمی دانشآموزان است، به گونهای که به برخی مدارس اجازه داده شده است تا با جداسازی دانشآموزان مستعد از مدارس دولتی مشکلاتی را ایجاد کنند، توسعه مدارس نمونهدولتی و تیزهوشان در راستای جداسازی دانشآموزان مستعد مدارس دولتی از سایر دانشآموزان است بنابراین سیاست آموزش و پرورش توقف این موضوع است.