در گفتگو با مهناز دریایی
به گفته یک کارشناس تغییر بازی کودکان و گرایش به انجام تفریحات رایانه ای باعث کاهش هوش کلامی در نسل جدید شده است. مهناز دریایی در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب اظهار کرد: اگرچه بسیاری از کودکان علاقمند به انجام بازی های رایانه ای هستند ولی باید توجه داشت که بازی کردن تنها برای شاد شدن فرزندان نیست بلکه مفهوم بازی و تاثیرات آن در رفتارهای کودک نیز حائز اهمیت است.
این کارشناس تصریح کرد: بازی های رایانه ای و ایکس باکس ها بر واکنش های فیزیکی کودکان تمرکز دارند و هیچ برنامه ای برای فن بیان تدارک دیده نشده که البته همین امر باعث شده هوش کلامی نسل جدید کاهش یابد به طوری که وقتی از کودکی سوالی پرسیده می شود واکنش او معمولا سکوت است و پدر و مادر بجای کودک جواب میدهند.
نویسنده کتاب "اعتماد به نفس و فن بیان کودکان" ادامه داد: وقتی کودک ضعف در پاسخگویی دارد و نمی تواند در جمع های مختلف به سوالات بزرگترها پاسخ دهد یعنی آنها در ارتباط گیری مشکل دارند و نمیتوانند خودشان را مطرح کنند و توانمندی هایشان را به نمایش بگذارند که البته استمرار این عوامل در بزرگسالی به اشکال دیگری در رفتار بروز می کند.
وی با اشاره به اینکه بازی های خانوادگی باعث افزایش هوش کلامی در بچه ها می شود افزود: والدین می توانند در قالب بازی هایی نظیر جمله سازی، توصیف اشیاء و شرح یک مکان برای فرد نابینا، فرزندان خود را در موقعیت پاسخگویی و توضیح قرار دهند که البته انجام همین بازی های ساده باعث افزایش هوش کلامی خواهد شد.
این مشاور تاکید کرد: انجام چنین بازی هایی باعث بکارگیری لغات و بزرگتر شدن دایره کلمات کودک می شود بخصوص اینکه ناتوانی گفتاری و کمرویی آنها نیز به تدریج حل خواهد شد.
دریایی در پایان افزود: کودکانی با هوش کلامی بالا علاقه زیادی به نوشتن، خواندن داستان و یادگیری سایر زبان های خارجی دارند، آنها نام مکانها را به خوبی حفظ می کنند و بیشتر از سایر همسن و سالان خود به مدرسه و کلاس درس علاقمند هستند.