خبرگزاری ایمنا: سالیان سال است که چگونگی استفاده از علم ریاضیات در هنر کاشی کاری به اثبات رسیده است، در واقع بسیاری از کاشی کاران زمانهای گذشته به صورت فطری با این علم آشنا بودند، بنابراین در کارگاه جنبه های ریاضی هنر کاشی کاری شرکت کنندگان با این هنر به صورت عملی آشنا میشوند.
فاطمه هانی مسوول خانه ریاضیات اصفهان در گفتگو با ایمنا با اشاره به برگزاری دورهای به نام جنبههای ریاضی هنر کاشی کاری در خانه ریاضیات اصفهان، افزود: این دوره از هفته دوم مرداد سال جاری از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ در محل خانه ریاضیات اصفهان برگزار میشود.
وی بیان داشت: این کارگاه در روزهای سه شنبه ویژه دختران و روزهای پنجشنبه ویژه پسران است، بنابراین دختران و پسران علاقه مند به شرکت در این کارگاه که در گروههای سنی دبیرستان، دانشگاه، میتوانند از طریق سایت و یا مراجعه به خانه ریاضیات نسبت به ثبت نام در این مراکز اقدام کنند.
مسوول خانه ریاضیات اصفهان با بیان اینکه مباحث این کارگاه در پنج بخش عمده ارائه میشود، اظهارداشت: ترسیم کاشی با خطکش و پرگار، کاشی کاری با چندضلعیهای منتظم، کاشیکاری اشر، بن رز، نامتناوب و رسم گرههای سنتی کند و تند ده است که در طول دوره به افراد علاقهمند آموزش داده میشود.
وی هزینه ثبت نام در این دوره را ۱۰ هزار تومان عنوان کرد و ادامه داد: علاقه مندان به شرکت در این برنامه میتوانند به سایت www.mathhouse.org مراجعه کنند.
هانی با اشاره به کارگاه دیگری با عنوان کار با اسطرلاب که به زودی در خانه ریاضیات اصفهان برگزار میشود، گفت: اسطرلابها یکی از شاهکارهای دانشمندان دوره اسلامی است که ترکیب اسطرلاب های شمالی و جنوبی با یکدیگر نوعی دیگری از اسطرلاب به نام " اسطرلاب آمیخته" را ایجاد میکند که به نام محمد بن عبدالله به ثبت رسیده است.
وی در مورد این کارگاه، گفت: هدف اصلی ما نیز از برگزاری این نشست بررسی چگونگی کاربرد این اسطرلابها است، که دو رساله مختلف مربوط به ابوسعید سجزی و حکیم تبریزی که به بررسی کاربرد اسطرلابها پرداخته است مورد بررسی قرار میگیرد.