دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳
جمعه ۲۱ دی ۱۳۹۷ 3317 0 1

از اهداف اصلی خانه‌های ریاضیات: عمومی‌سازی ریاضی، تصحیح روش‌های آموزش ریاضی، انجام کارگروهی و کارهای بین‌رشته‌ای

بررسی دلایل اُفت ریاضیات در ایران

تصحیح روش‌های آموزش در خانه‌های ریاضیات

دکتر علی رجالی، موسس اولین خانه ریاضیات ایران، در گفت‌وگو با ایسنا
 
دکتر علی رجالی، با بیان اینکه هدف خانه‌های ریاضیات، عمومی‌سازی ریاضی، تصحیح روش‌های آموزش ریاضی، انجام کارگروهی و کارهای بین‌رشته‌ای است، گفت: خانه‌های ریاضیات به‌هیچ وجه حق ندارند کلاس‌های تقویتی برای دروس مختلف برگزار کنند. وی یکی از خط‌ قرمزهای شورای خانه‌های ریاضیات را برگزاری کلاس‌های کنکور توسط خانه‌های ریاضیات معرفی کرد و افزود: بعد از اینکه تعدادی از خانه‌های ریاضیات در ایران تاسیس شد، شورای خانه‌های ریاضیات ایران شکل گرفت و وزارت علوم به این شورا اجازه داد که مجوز تشکیل و ادامه کار خانه‌های ریاضیات را صادر کند. شورای خانه‌های ریاضیات خط قرمزهایی دارد که یکی از آن‌ها برگزاری کلاس‌های کنکور است.
 
موسس خانه ریاضیات اصفهان با غلط پنداشتن این فرض که شرط موفقیت، رفتن به کلاس‌های کنکور است، خاطرنشان کرد: اگر کسی مفهوم ریاضیات را به خوبی درک کرد، حتما در کنکور و زندگی‌ هم موفق می‌شود. این که کسی بگوید من حتما باید کلاس کنکور بروم تا در کنکور موفق شوم، این قطعا اشتباه است؛ خیلی‌ها را دیده‌ایم که بدون شرکت در کلاس‌ها توانسته‌اند در کنکور موفق شوند.
 
رجالی یکی دیگر از اهداف خانه‌های ریاضیات را  آموزش جانبی دانست و گفت: هدف خانه‌های ریاضیات آموزش کلاسیک نیست. خانه‌های ریاضیات، دانش‌آموزان را از کودکی به کمک بازی و ریاضی با مفاهیم ریاضی آشنا می‌کنند. بعد از آن هم در دبیرستان، دانش‌آموزان را با مفاهیم اساسی ریاضی آشنا می‌کنند و به آن‌ها چگونه مطالعه کردن و چگونه تحقیق کردن را می‌آموزند. سپس فرصتی را فراهم می‌کنند تا دانش‌آموزان با کمک همدیگر بتوانند حل مساله داشته باشند. اشکالی ندارد که خانه ریاضیات کلاس حل مساله برگزار کند. کلاس حل مساله بدین معنی که مسائلی را به دانش‌آموز بدهند تا خود دانش‌آموزان درباره آن مسائل فکر کند و آن ها را حل کند؛ نه این‌که یک معلم بیاید برای دانش‌آموزان مساله حل کند. این کار جزو وظایف خانه ریاضیات نیست.
 
وی  در پایان درباره نظارت شورای خانه‌های ریاضیات بر فعالیت این مراکز گفت: هر خانه ریاضیاتی سه سال مجوز می‌گیرد که به صورت عضو پیوسته یا عضو وابسته فعالیت کند. اگر در طول این سه سال فعالیت خانه ریاضیاتی خارج از ضابطه اهداف خانه‌های ریاضیات باشد، برای دوره بعد به آن مجوز داده نمی‌شود. درست است که ما قدرت اجرایی بستن خانه‌های ریاضیات را نداریم، اما می‌توانیم درصورت تخلف خانه‌های ریاضیات مجوز ادامه عضویت به آن‌ها ندهیم.
منبع
ایسنا

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی
زندگینامه بزرگان ریاضی: ابوریحان بیرونی
اتحادهای ریاضی
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
زندگینامه بزرگان ریاضی: دكتر مهدی بهزاد پدر گراف ایران
آزمون های وکسلر
طنز ریاضی: اثبات 2=1