دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳
شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ 4278 0 3

اواخر اردیبهشت سال جاری ریاضیدانان هلندی برای سخنرانی به خانه ریاضیات اصفهان سفر می‌کنند.

پنج‌شنبه ۳۱ اردیبهشت سال جاری؛

ریاضیدانان هلندی به اصفهان می‌آیند‌

پروفسور یان پیتر هوخندایک

 اواخر اردیبهشت سال جاری ریاضیدانان هلندی برای سخنرانی به خانه ریاضیات اصفهان سفر می‌کنند. پنج‌شنبه ۳۱ اردیبهشت سال جاری خانه ریاضیات اصفهان میزان متخصصان و محققان علم ریاضی از کشور هلند است، قرار است این افراد در این روز از نتایج تحقیقات خود در زمینه علوم ریاضی را در سه نوبت سخنرانی برای علاقه‌مندان به ریاضیات بیان کنند.
 
فاطمه هانی در این زمینه بیان داشت: نخستین سخنرانی با عنوان تحقیقات انجام گرفته در کاشی‌کاری‌های در یک نسخه خطی فارسی در پاریس اختصاص دارد که توسط پروفسور یان پیتر هوخندایک1 استاد دانشگاه اترخت هلند ارائه می‌شود و اظهارداشت: در پاریس یک نسخه خطی معروف وجود دارد که به کاشی کاری‌های دورهای اسلامی اختصاص داده شده است، که نسخه ترجمه شده آن به زبان روسی نشان داد که چگونه می‌توان تعداد زیادی از دیاگرام‌های استخراج شده از این کاشی‌کاری‌ها را به کل نقشه‌ها انعکاس داد.
 
وی در مورد سخنرانی دوم گفت: ارتباط کاشی‌کاری نامتناوب پن‌رز با طرح‌های سنتی معماری ایرانی – اسلامی عنوان سخنرانی دوم است که توسط پیام سراجی ۳۱ اردیبهشت ساعت ۱۰:۳۰ برگزار می‌شود.
 
هانی ادامه داد: راجر پن‌رز در دهه ۱۹۷۰ نوع جدیدی از کاشی‌کاری ارائه داد که خواص آن با کاشی کاری‌های شناخته شده تا آن زمان تفاوت‌های اساسی داشت، در دهه بعد این کاشی‌کاری‌ها در بررسی شبه کریستال‌ها به کار رفت و از این جهت مورد توجه فیزیکدان‌ها هم قرار گرفت. در این سخنرانی به بررسی ارتباط این موضوع با طرح‌های سنتی معماری ایرانی پرداخته و روش جدیدی برای تبدیل کاشی کاری پن‌رز به یک کاشی کاری با طرح‌های سنتی ارائه می‌شود.

وی در مورد سخنرانی سوم گفت: این سخنرانی نیز با عنوان ریاضیات و نجوم فارسی در قرن ۱۷ هلند اختصاص دارد که توسط پروفسور یان پیترهوخندایک استاد دانشگاه اترخت هلند در روز شنبه دوم خرداد در این محل برگزار می‌شود.

مسوول خانه ریاضیات اصفهان بابیان اینکه بین سال‌های ۱۶۲۵ و ۱۶۲۹، ریاضیدان و دانشمند هلندی شرقی Jacobus Goliu به جمع آوری مجموعه‌ای بسیار زیبا از بیش از ۴۰۰ نسخه خطی عربی در حلب و استانبول کرده است، افزود: در این نشست این مسئله بررسی می‌شود که چقدر از این نسخه های خطی در قرن ۱۷ میلادی به عنوان منابع دانش در ایجاد ریاضیات و نجوم ایران مورد استفاده قرار گرفته است.
 
1. Jan P. Hogendijk
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

معادله
تشخیص هوش افراد از روی چهره
مدیرعامل OpenAI: کمی از چت جی‌پی‌تی می‌ترسیم!
مراسم یادبود پروفسور مریم میرزاخانی در سالن همایش رعد برگزار شد.
رتبه‌های ممتاز کنکور در اختیار دختران
میرزاخانی نام ایران را در تاریخ ریاضی دنیا ماندگار کرد
کلود ربات هوش مصنوعی رقیب ChatGPT
بازگشت تيم المپياد رياضی دانش آموزی به کشور
یک ایرانی اولین برنده زن معتبرترین جایزه جهانی ریاضیات