دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳
سه شنبه ۲ تیر ۱۳۹۴ 5251 0 2

تصور کنید جلوی تلویزیون نشسته‌اید و یک فیلم بسیار خسته‌کننده در حال پخش است که ناگهان با قدرت ذهن کانال را عوض کرده و یک مسابقه فوتبال را تماشا می‌کنید.

کانال تلویزیون را با قدرت ذهن عوض کنید

تصور کنید جلوی تلویزیون نشسته‌اید و یک فیلم بسیار خسته‌کننده در حال پخش است که ناگهان با قدرت ذهن کانال را عوض کرده و یک مسابقه فوتبال را تماشا می‌کنید. به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، این اتفاق به نظر دور از ذهن است، اما این فناوری فقط چند قدم تا واقعیت فاصله دارد. در حال حاضر محققان شرکت دیجیتال بی‌بی‌سی بر روی پروژه‌ای برای امکان‌پذیر شدن کنترل ذهنی تلویزیون کار می‌کنند.
 
در آزمایش‌های نمونه اولیه این فناوری، کاربران با استفاده از یک هدست، برنامه‌های BBC iPlayer را مرور کرده و موفق شدند با تامل و تمرکز، کانال مورد نظرشان را انتخاب کنند. هر دو فعالیت تفکر و تامل، تغییراتی را در مغز ایجاد می‌کند که دستگاه کنترل ذهنی قابلیت تشخیص آن را دارد.
 
نمونه پیش‌ساخت این فناوری با خوانش امواج مغزی با استفاده از یک حسگر که روی پیشانی قرار گرفته و دومی که به گوش وصل می‌شود، کار می‌کند. این حسگرها سپس می‌توانند الکتریسیته را در زمان حرکت به دور مغز پیگیری کرده و یک نوار امواج مغزی را به محض تمرکز کردن فرد برای انجام تغییر بر روی صفحه پر کنند.
 
به گفته سایروس سیهان، رئیس توسعه کسب و کار مرکز دیجیتال بی‌بی‌سی، این فناوری هنوز در مراحل آزمایشی است. وی اظهار کرد: گروهی 10 نفره متشکل از محققان مرکز دیجیتال بی‌بی‌سی با انجام آزمایشاتی بر روی iPlayerها دریافتند که امکان راه‌اندازی این برنامه از این طریق عملی خواهد شد.
 
سیهان ادامه داد: جهانی را تصور کنید که در آن نیازی به بلند شدن از روی مبل نیست و همانطور در حالت نشسته و با فکر کردن به اینکه «برو به شبکه یک» می‌توانید شبکه دلخواه خود را تماشا کنید.
 
تصور کنید در خودرویتان در حال رانندگی هستید و فکر کنید می‌خواهم رادیو گوش کنم و ناگهان رادیوی خودرو روشن شود. اگرچه سیهان متذکر شد که در حال حاضر، دستگاه‌های خوانش امواج مغزی در مراحل ابتدایی تولید هستند.
 
برای مثال عملکرد چنین نرم‌افزارهایی در آزمایش‌های این گروه تحقیقاتی فعلا فقط به روشن و خاموش کردن دستگاه‌های الکترونیکی محدود می‌شود. محققان امیدوارند مخاطبان در آینده بتوانند از طریق امواج مغزی ابزارهایی از جمله تلویزیون را کنترل کنند. این فناوری می‌تواند ابزاری مفید برای استفاده معلولان جسمی باشد.
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

معادله
تشخیص هوش افراد از روی چهره
مدیرعامل OpenAI: کمی از چت جی‌پی‌تی می‌ترسیم!
مراسم یادبود پروفسور مریم میرزاخانی در سالن همایش رعد برگزار شد.
رتبه‌های ممتاز کنکور در اختیار دختران
میرزاخانی نام ایران را در تاریخ ریاضی دنیا ماندگار کرد
کلود ربات هوش مصنوعی رقیب ChatGPT
بازگشت تيم المپياد رياضی دانش آموزی به کشور
یک ایرانی اولین برنده زن معتبرترین جایزه جهانی ریاضیات