سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
يکشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴ 3592 0 1

محققان مرکز فناوری‌های نوری هانوور در دانشگاه هانوور آلمان یک حسگر خودکفای فیبر نوری برای تلفن‌های هوشمند ساخته‌اند که می‌توان از آن در طیف وسیعی از آزمایشات زیست‌مولکولی مانند انواع کاربردی در تشخیص بارداری و قند خون بهره برد.

تشخیص بارداری با تلفن هوشمند

محققان مرکز فناوری‌های نوری هانوور در دانشگاه هانوور آلمان یک حسگر خودکفای فیبر نوری برای تلفن‌های هوشمند ساخته‌اند که می‌توان از آن در طیف وسیعی از آزمایشات زیست‌مولکولی مانند انواع کاربردی در تشخیص بارداری و قند خون بهره برد.
 
به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، خوانش این حسگرها با به کارگیری بر روی یک تلفن همراه امکان‌پذیر است و این قابلیت را دارد که نتایج را در همان لحظه در اختیار کاربر قرار دهد. با تجاری شدن این ابزار، کاربران تلفن‌های هوشمند قادر خواهند بود که به پایش وضعیت سیالات مختلف بدن از جمله خون، ادرار، آب دهان و عرق بپردازند.
 
این حسگر در زمینه‌ پزشکی نیز کاربردهای فراوانی دارد و قادر است با ترکیب خوانش‌های حسگر با سیگنال‌های GPS در گوشی هوشمند، کاربر را برای رسیدن به نزدیک‌ترین داروخانه، بیمارستان یا آمبولانس راهنمایی کند.
 
این حسگر از پدیده نوری رزونانس پلاسمون سطحی(SPR) برای تشخیص ترکیبات یک مایع یا حضور مولکول‌های زیستی خاص یا پیگیری گازها استفاده می‌کند. رزونانس پلاسمون سطحی زمانی رخ می‌دهد که پرتوی ثابتی از نور با سطح یک فیلم فلزی برخورد کرده و باعث به حرکت افتادن الکترون‌های روی سطح آن می‌شود
 
زمانی که این فیلم فلزی در مواجهه با سیال قرار می‌گیرد، شاخص انکسار مایع، اندازه و محل نوار ذخیره شده را در طیف نوری تغییر می‌دهد. با افزودن عناصر تشخیصی به فیلم که در زمان اتصال به مولکول زیستی خاص یا پیگیری گازها باعث تغییر در شاخص انکسار می‌شوند، دانشمندان توانسته‌اند اطلاعات مهمی را در مورد ترکیبات نمونه زیستی بر اساس نوری که از آن منعکس شده و نوری که جذب شده، بدست بیاورند.
 
از آنجایی که دانشمندان از قابلیت تولید دستگاههای کوچک روی تراشه برای تلفن‌های هوشمند برخوردارند، از این رو حسگرهای رزونانس پلاسمون سطحی بزودی می‌توانند در دسترس قرار بگیرند. این دستاورد در مجله Optics Express منتشر شده است.
منبع
ایسنا
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین خبرهای امروز

تشخیص هوش افراد از روی چهره
بازی‌های کامپیوتری خلاقیت کودکان را کاهش می‌دهد
معادله
مدارس ما خلاقیت کُش است/ روش تدریس قدیمی پاسخگو نیست
کشف معمای ریاضی لیب بعد از ۴۱ سال در ایران
هفتمین کنفرانس بین المللی انجمن ایرانی تحقیق در عملیات
جام جهانی 2014 : بخت قهرمانی تیم ملی اروگوئه با محاسبه ریاضی!
خانه ریاضیات اردبیل تشکیل می شود
پخش مستند «قصه ریاضی» در سینما دانش ‏