دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳
دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۴ 3925 0 2

وقت آن رسیده است که نگران تاثیر وسایلی همچون گوشی های هوشمند بر فرزند خود باشید.

گوشی هوشمند خلاقیت کودک را می کشد!

فناوری کارهای بسیاری برای راحت تر کردن و موثرتر بودن حوزه خود در زندگی ما انجام داده است؛ اما وقت آن رسیده است که نگران تاثیر وسایلی همچون گوشی های هوشمند بر فرزند خود باشید. در دورانی که دیدن یک گوشی هوشمند در دست هر بچه ای تبدیل به یک امر عادی و عمومی شده است، آیا نباید نگران اثرات منفی گوشی های هوشمند بر رشد و سلامتی کودک خود باشید؟
 
10 دلیل برای اینکه گوشی های هوشمند را به کودکان ندهید
 
1- باعث تغییر روابط «والدین-فرزند»ی می شود.
با وجود اینکه گوشی های هوشمند می توانند مفید و مناسب برای بعضی امور باشند، می تواند مرزها و روابط بین والدین و کودک را هم تغییر دهند. ارتباط حال از طریق گوشی های هوشمند نمی تواند برابر و مساوی با رابطه خالص و واقعی بین کودک و والدینش باشد. کودکان هنوز در مرحله گذران رشد هستند و شما نیازمند آن هستید که به گسترش روابط خود با آنان بپردازید. در حالی ک در گوشی های هوشمند با پاسخ های سریع و آنی مواجه هستیم و همین امر می تواند در درازمدت به انتخاب های غلط برای کودک شما منجر شود.
 
2- ذهن خلاق کودک را محدود می کند
دسترسی به انواع بازی ها از طریق گوشی های همراه، یعنی کودکان دارای وسیله هستند که با انواع بازی های مهیج و متنوع بمباران شده است. این بازی های مهیج، خلاقیت و تخیل کودکان را کم کرده و حساسیت چشم و سرعت واکنش مغزشان را پایین می آورد.
 
3- باعث خواب کمتر می شود
براساس یافته های یک پژوهش، وجود یک گوی هوشمند در یک اتاق می تواند موجب خواب کمتر، دیررفتن به رختخواب و فرسودگی و کوفتگی بیشتر بدن می شود. کودک شما مطمئنا به مقدار زیادی خواب نیاز دارد تا ذهنش برای فعالیت ها و  کارهای روز بعد آماده باشد. به طور قطع گوشی هوشمند به کودک در رسیدن به چنین شرایطی کمک نخواهدکرد.
 
4- به کودک وقت کافی برای فکر کردن یا درس گرفتن از نتایج اعمالش را نمی دهد.
فرض کنید کودک شما گفت و گویی در یک شبکه اجتماعی داشته که خوب پیش نرفته و مثلا در واکنش به کسی می گوید: «خداکنه به زمین گرم بخوری!» حتی کودکان بسیار خوب نیز خود به خود در چنین موقعیتی از خود واکنش نشان می دهند. این شرایط به این دلیل رخ می دهد که کودک فرصت تفکر روی اثرات منفی اعمالش یا آنچه را می گوید، ندارد. این اتفاقات در ایجاد ارتباط از طریق گوشی های هوشمند سریع تر روی می دهد.
 
5- مانع توانایی یادگیری می شود.
براساس یک تحقیق، گوشی هوشمند یک وسیله مضر برای زندگی اجتماعی- اقتصادی کودک است چون تمام توجه کودک را کاملا به سمت خود جلب می کند. یافته های این پژوهش نشان می دهد در زمان استفاده از وسایلی همچون گوشی های هوشمند و مانند آن، مهارت های ضروری کودک برای ریاضی و درس های دیگر تضعیف می شود.
 
6- باعث اعتیاد می شود
چون در وسیله ای همچون گوشی همراه، کودک در بسیاری از فعالیت ها تعامل دارد، گوشی همراه می تواند تبدیل به منبعی برای اعتیاد شود. این نوع اعتیاد که حتی برای بزرگ سالان نیز اتفاق می افتد، می تواند ذهن آنان را مشغول کرده و برای مدتی طولانی اسیر خود کند. این امر باعث خدشه دار شدن مسیر ترقی کودک شما می شود.
 
7- اثر منفی بر سلامت روانی کودک دارد.
کارشناسان می گویند در میان عوامل افسردگی و کم اشتهایی در کودکان، استفاده از گوشی های هوشمند و استفاده از اینترنت سهم به سزایی دارد. به این دلیل که از طریق استفاده از چنین وسایلی، نظارت بر رفتارهای روحی کودکان تا حدودی سخت می شود و نتایج مخربی بر سلامت کودکان دارد.
 
8- به طور غیرمستقیم باعث چاقی می شود.
زیاد مشغول بودن با گوشی های هوشمند می تواند بر سلامتی کودک شما تاثیر بگذارد. گذراندن وقت با گوشی بدین معناست که قرار است کودک شما برای ساعاتی در مکان مشخصی بی حرکت باقی بماند که یکی از عوامل ایجاد چاقی است.
 
9- باعث مشکلات رفتاری اجتماعی می شود.
بیش از دو ساعت وقت گذاشتن در روز برای گوشی کافی است تا باعث ایجاد مشکلات روانی و اجتماعی شود، بنابراین قرار گرفتن در معرض بازی های در دسترس روی گوشی های هوشمند، کودکان را در معرض خطر بالایی از مشکلات، چه در کودکی و چه در بزرگ سالی در اجتماع قرار می دهد.
 
10- کودکان را نسبت به خشونت بی تفاوت می کند.
از طریق گوشی های هوشمند، کودکان چه از طریق خشونت موجود در بازی ها و چه مزاحمت های سایبری تهدید می شوند. این موقعیت کودکان را بی تفاوت می کند و باعث می شود سریع تر رفتار خشونت آمیز را قبول کنند و آن را به عنوان راه طبیعی حل مشکلات قلمداد کنند.

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
زندگینامه بزرگان ریاضی: ابوریحان بیرونی
اتحادهای ریاضی
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
همه چیز درباره هوش مصنوعی به زبان ساده
زندگینامه بزرگان ریاضی: غلامحسین مصاحب، پدر ریاضیات جدید در ایران