محققان با مطالعاتی که در مورد جمعیت در سراسر جهان انجام داده اند، دریافتند که افراد نسبت به نسل های قبل از خود باهوش تر شده اند. به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران ؛ یک مطالعه پیمایشی بین المللی نشان می دهد کسانی که از پدر و مادری که از لحاظ ژنتیکی دارای تنوع بیشتری هستند متولد می شوند، تمایل به این دارند که دارای قدی بلندتر و نسبت به دیگران از مهارت ها تفکری بالاتری برخوردار باشند.
محققان پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات سلامت- بهداشت و ژنتیک بیش از 100 مطالعه که در آن بیش از 350000 هزار نفر از جمعیت های شهری و روستایی در سراسر جهان شرکت داشته اند این نتیجه گیری را انجام داده اند.
محققان دریافتند که تنوع ژنتیکی زیاد به میزان زیادی با افزایش قد در ارتباط است. همچنین بیان شده است که این تنوع با مهارت های شناختی بهتر و آموزش های سطح بالا نیز در ارتباط است.
با این حال تنوع ژنتیکی هیچ تاثیری روی عواملی همچون فشار خون بالا، یا میزان کلسترول خون ندارد. زیرا اینها از جمله عواملی اند میزان رشد بیماری های قلبی، دیابت و سایر شرایط پیچیده زندگی را افزایش می دهند.
محققان دانشگاه ادینبورگ ساختمان کلی ژنتیکی افراد را مطالعه کرده اند. مطالعات آنها موارد ژنتیکی زیادی را که در هر کدام یک نسخه از ژن پدر و یک نسخه از ژن مادر وجود دارد را شامل می شوند.
در حالی که قبلا تصور می شد ازدواج های فامیلی خطر مسائل پیچیده ژنتیکی را افزایش می دهد؛ اما محققان دریافته اند که تنها ویژگی قابل توجه این است که تنوع ژنتیکی بالا باعث شاخص شدن برخی صفات در افراد می شود از جمله اینکه توانایی سرعت تفکر در افراد بالا می رود.
این یافته ها نشان می دهد که تکامل در طول زمان با افزایش قد و رشد مهارت های تفکر در ارتباط است اما تاثیر آن بر روی بیماری ها جدی نیست.