پژوهش محققان برزیلی نشان میدهد که تغذیه طولانی مدت با شیر مادر با هوش بالا، تحصیلات، قدرت، درآمد و قدرت شناختی بیشتر در بزرگسالی مرتبط است. به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، نتایج این پژوهش برای نخستین بار نشان میدهد تغذیه طولانی مدت با شیر مادر نه تنها هوش را حداقل تا 30 سالگی افزایش میدهد، بلکه با بهبود دستاوردهای تحصیلی و درآمد، وضعیت اجتماعی و فردی شخص را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
طی این پژوهش اطلاعات شیر خوارگی شش هزار نوزاد برزیلی که در سال 1982 متولد شده بودند مورد بررسی قرار گرفت. پس از گذشت 30 سال، از شرکت کنندگان تست IQ به عمل آمد و اطلاعات تحصیلی و درآمد آنها نیز جمعآوری شد؛ البته برای نیمی از شرکت کنندگان اطلاعات IQ و تغذیه با شیر مادر در دسترس بود.
نتایج نشان میداد که هرچه تغذیه با شیر مادر برای نوزادان 30 سال پیش، طولانیتر بوده (بالای 12 ماه) امتیازهای IQ بیشتر، تحصیلات بالاتر و درآمد بیشتری نیز برایشان گزارش شده بود.
محققان علت تاثیرگذاری تغذیه با شیر مادر را وجود زنجیرههای بلند اسیدهای چرب اشباع که برای توسعه مغز مفید هستند، گزارش کردهاند. پژوهشگران انجام تحقیقات بیشتر را برای تاکید این نتاج ضروری دانستهاند. این پژوهش در مجله "The Lancet Global Health" منتشر شده است.