نظام رتبه بندی بین المللی «تایمز» ویژگی های منحصر به فرد ۵ دانشگاه برتر آمریکا را منتشر کرد. در این بررسی فارغ التحصیلان برتر، کسب جوایز نوبل و سودهای کلان در فناوری مورد توجه قرار گرفت. ایالات متحده آمریکا دارای ۸۰۰ موسسه آموزش عالی در نظام رتبه بندی تایمز است که ۵ دانشگاه برتر این کشور از نظر این نظام رتبه بندی دارای ویژگی های منحصر به فرد هستند.
۱. موسسه فناوری کالیفرنیا (CalTech):
این دانشگاه با داشتن فقط ۲ هزار و ۲۴۳ دانشجو دارای خروجی قابل توجهی است. از افتخارات CalTech این است که ۳۴ برنده جایزه نوبل، ۶ برنده جایزه «تورنینگ» و ۵ برنده جایزه «مدال فیلدز» و تعدادی برنده جایزه ملی آمریکا متعلق به این موسسه آموزش عالی هستند. در رتبه بندی سال ۲۰۱۶، موسسه فناوری کالیفرنیا CalTech در حوزه مهندسی و فناوری رتبه ۲، علوم فیزیک ۱ و علوم زیستی رتبه ۵ را در میان دانشگاهای برتر آمریکا به خود اختصاص داده است.
فارغ التحصیلان CalTech عمدتا از چهره های سرشناس در دنیای علوم و سیاست به حساب می آیند.
۲. دانشگاه استنفورد:
دانشگاه استنفورد به دلیل قرار گرفتن در مجاورت «سیلیکون ولی»، نقش به سزایی در ترغیب فناوری های پیشرفته در این منطقه دارد. بسیاری از فارغ التحصیلان این دانشگاه از موسسین شرکت های موفق فناوری و «استارت آپ ها» هستند. برای مثال موسسین شرکت های گوگل، Snapchat و Hewlett-Packard از این دانشگاه هستند.
همچنین مجموع سود شرکت هایی که توسط فارغ التخصیلان این دانشگاه بنا شده است، به ۲.۷ تریلیون دلار در سال می رسد.
۳. موسسه فناوری ماسوچوست (MIT):
از ویژگی بارز موسسه فناوری ماسوچوست پرورش فرهنگ کارآفرینی است که در میان فارغ التحصیلان این دانشگاه می توان کارآفرین های برتر شرکت Intel و Dropbox را دید. همچنین برنامه آموزشی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در «ام آی تی» به طور کامل از یکدیگر جدا نیست و بسیاری از دروس در هر دو مقطع به دانشجویان ارائه می شود.
دانشگاه ام آی تی، گزینشی ترین برنامه برای جذب دانشجو در مقطع کارشناسی را دارد و فقط ۸ درصد متقاضیان را در این دوره پذیرش می کند. رشته های مهندسی و کامپیوتر به عنوان محبوب ترین رشته ها در میان دانشجویان کارشناسی است. فارغ التحصیلان به نام این دانشگاه عبارتند از «باز آلدرین» فضانورد آمریکایی، «کوفی عنان» دبیر کل سابق سازمان ملل و «ریچارد فاینمن» فیزیکدان آمریکایی.
دانشگاه «ام آی تی» در رشته های مهندسی، فناوری، علوم فیزیک، علوم اجتماعی، هنر و علوم انسانی در میان ۵ دانشگاه برتر آمریکا قرار دارد.
۴. دانشگاه هاروارد:
دانشگاه هاروارد به عنوان قدیمی ترین موسسه آموزش عالی در آمریکا محسوب می شود. در حال حاضر تعداد دانشجویان این دانشگاه ۲۰ هزار و ۱۵۲ نفر است که از این میان یک چهارم آنها دانشجویان بین المللی هستند. دانشگاه هاروارد اگر چه شهریه بالایی دارد اما با اعطاء تسهیلات این امر را برای دانشجویان خود هموار می کند.
هاروارد با داشتن ۷۹ کتابخانه متفاوت در علوم گوناگون عنوان بزرگ ترین کتابخانه آکادمیک جهان را به خود اختصاص داده است. از فارغ التحصیلان این دانشگاه می توان به ۸ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، در حدود ۱۵۰ برنده جایزه نوبل، ۱۳ برنده جایزه «تورنینگ»، و ۶۲ میلیاردر اشاره کرد.
دانشگاه هاروارد علیرغم شهرت جهانی خود در رشته های مهندسی، در سال جاری میلادی در رتبه بندی رشته های هنر و علوم انسانی جایگاه دوم را از آن خود کرد و در رشته های علوم فیزیک، مهندسی و فناوری جایگاه خود را در میان ۱۰ دانشگاه برتر آمریکا حفظ کرد.
۵. دانشگاه پرینستون:
این دانشگاه در ارائه مدرک به دانشجویان خود سخت گیرانه عمل می کند. در واقع تمامی دانشجویان باید به عنوان بخش الزام آور مدرک خود، تحقیق مستقلی را انجام دهند و گذراندن درس زبان های خارجی برای دانشجویان پرینستون اجباری است. فرآیند پذیرش در این دانشگاه بسیار گزینشی صورت می گیرد و در ارتباط با دادن پذیرش بسیار دقیق عمل می کند.
از فارغ التحصیلان این دانشگاه می توان به روئسای جمهور آمریکا، فضانوردان، کارآفرین ها، ورزشکاران المپیکی و تعداد زیادی از برندگان جوایز معتبر جهانی اشاره کرد. «ریچارد فاینمن» فیزکدان آمریکایی دوره کارشناسی ارشد خود را در این دانشگاه گذراند. ضمن اینکه از ریاضی دان های مطرح می توان به «جان ناش» و «آلن تورینگ» اشاره کرد که از فارغ التحصیلان پرینستون به حساب می آیند.