استاد دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف از ارتقاء انجمن ریاضی ایران از گروه سه به چهار در رتبهبندی پنج گانه جهانی همزمان با اعطای مدال فیلدز به دکتر مریم میرزاخانی، استاد ایرانی دانشگاه استنفورد خبر داد.
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر بیژن ظهوری زنگنه که در نشست «بررسی و تبیین جایگاه علمی دکتر مریم میرزاخانی» در دانشگاه صنعتی شریف سخن میگفت با بیان این که اولین شکوفههای ریاضی جدید در کشور ایران مربوط به دوره دارالفنون بوده است، تصریح کرد: در آن زمان چند معلم خارجی به ایران آمدند و یک مترجم معمولی مباحث آنها را ترجمه میکرد و سالها طول کشید تا افرادی چون نجمالدوله معلم شوند و در این حوزه کتاب بنویسند.
وی با اشاره به سیر توسعه ریاضیات در کشور ایران به راهاندازی دانشگاه اشاره کرد و گفت: هدف اولیه رشته ریاضی در دانشگاههای ما تربیت معلم بود و در آن زمان راهاندازی مقاطع کارشناسی ارشد مد نظر نبود.
ظهوری زنگنه افزود: بیشترین شکوفایی ریاضی در کشور با برنامه مدرن دانشگاه شیراز آغاز شد و پس از آن دانشگاه صنعتی شریف نیز اولین دوره کارشناسی ارشد ریاضی را راهاندازی کرد. پس از انقلاب نیز دوره دکتری در دانشگاههای ایران راهاندازی شد.
استاد دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف گفت: ما در مقطع کارشناسی با علم ریاضی دنیا شکافی نداریم به خصوص در دانشگاه صنعتی شریف دانشجویان قوی و المپیادیها که دارای اعتماد به نفس و علاقه شدید به این رشته هستند جذب میشوند.
وی بیشترین شکاف موجود بین علم ریاضی ایران و دنیا را در مقاطع بالاتر از کارشناسی عنوان کرد و گفت: باید تلاش شود شکاف موجود پر شود و نوع نگاه و زمینههای ریاضی در کنگره بینالمللی ریاضی مورد توجه کشور ما قرار گیرد.
ظهوری زنگنه با اشاره به سطح بالای ریاضیدانان ایرانی گفت: این موضوع نشان از غنیبودن این علم در کشور ما دارد که لازم است با توجه به معیارهای کنگره بینالمللی ریاضیات و جوایز فیلدز وضعیت ریاضیات در کشور خود را ارتقاء دهیم.