تهران - یك عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تهران گفت: تحقیقات ثابت كرده است كه هوش كودكانی كه از شیر مادر تغذیه كرده اند هشت درصد بیشتر از هوش كودكانی است كه از شیر خشك تغدیه شده اند.
فرید ایمان زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: كودكانی كه از شیر مادر تغذیه می كنند كمتر به بیماری های عفونی دچار می شوند اما كودكانی كه از شیر خشك تغذیه كرده اند بیشتر در معرض عفونت قرار گرفته و شدت بیماری آن ها نیز بیشتر است.
وی اضافه كرد: همچنین در شیر مادر مواد دفاعی قوی وجود دارد كه در هیچ شیر خشكی كه تا كنون در دنیا تولید شده، چنین ماده دفاعی وجود ندارد. ایمان زاده اضافه كرد: ارتباط عاطفی كودكانی كه از شیر مادر تغذیه كرده اند با خانواده بهتر از كودكانی است كه شیر خشك مصرف كرده اند.
وی گفت: مصرف شیرخشك در نوزادان، دردل و كولیك را تشدید می كند.'كولیك' به معنای اسپاسم یا گرفتگی دردناك عضلات است اما علت گریه نوزادان دردی است كه در ناحیه روده یا شكم كودك احساس می شود هر چند روده نوزادان مبتلا به كولیك سالم به نظر می رسد.
ایمان زاده ادامه داد: كولیك گریه غیرقابل كنترل و مداوم نوزاد است كه ظاهرا سالم است و خیلی خوب هم تغذیه می شود. وی گفت: كولیك به رویدادی اشاره دارد كه با گریه های مكرر و معمولا روزانه همراه است و ظاهرا با درد شكمی ارتباط دارد.
این فوق تخصص گوارش كودكان گفت: این حمله معمولا ناگهانی آغاز می شود و اغلب پس از شیر خوردن رخ می دهد و گریه كودك، بلند و مداوم است.
ایمان زاده اضافه كرد: در چنین شرایطی شكم كودك گاهی اوقات ورم كرده و برآمده می شود، پاها به نوبت خم و كشیده می شوند، پاهای كودك اغلب سرد و دست ها گره شده است.
ایمان زاده افزود: والدین باید از خوراندن شیر خشك به كودكانی كه دچار كولیك هستند، جلوگیری كرده و در صورتی كه بنا به دلایلی مادر نمی تواند شیر خود را به نوزاد بخوراند، باید شیر های خشك سویا دار به نوزاد خوراند.
عناوین مرتبط: Breastfeeding leads to higher IQ