پژوهشگران می گویند نتایج یک تحقیق طولانی مدت نشان داده است که درد مزمن میتواند سبب مختل شدن کارایی مغز گردد و از طرفی سبب ایجاد اشکالاتی مانند: خواب پریشان، افسردگی، اضطراب و همچنین ایجاد اختلال در تصمیمگیریهای ساده شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، محققان دانشگاه «شیکاگو» در تحقیقی با استفاده از MRI کارآیی مغز را حین انجام فعالیت در افرادی که دچار درد مزمن پشت بودند، مورد بررسی قرار دادند، آنان این عمل را بر روی افرادی که دچار هیچ نوع دردی نبودند نیز بررسی کردند.
در افرادی که دچار هیچ دردی نبودند مناطق مغزی از نظر فعالیت در حالتی از توازن و تعادل بود. زمانی که یک منطقهی مغز فعال بود سایر مناطق در حالت آرامش بودند.
اما در افراد دچار درد مزمن پشت، بخش جلویی کورتکس مغز دائم در حال فعالیت بود و مانند این بود که میگوید: «ساکت شو، دیگه حرف نزن!» این منطقه از مغز در حالت فعال باقی میماند و همین سبب خسته و فرسوده شدن سلولهای عصبی و انتقال پیدا کردن فعالیت به سایر بخشهای مغز میگردید؛ و این آمادهباش دائم سلولهای عصبی میتواند باعث آسیبهای دائمی در مغز گردد.
محققان میگویند: زمانی که سلولهای عصبی (نرونها) بیش از اندازه فعال میشوند سبب تغییر کردن ارتباطات سلولهای عصبی با یکدیگر و حتی مردن نرونها میشود زیرا نرونها نمیتوانند برای مدتی طولانی در حالت کنش قرار گیرند.
دکتر«شیائو» از اعضای گروه تحقیق اظهار میدارد: اگر شما فردی دارای درد مزمنی هستید، در واقع شما در ۲۴ ساعت شبانهروز و هفت روز هفته و هر دقیقه از زندگیتان از دردی رنج میبرید و همین دریافت همیشگی مغز از درد سبب میشود نواحی مغزی به طور دائم فعال بوده و این سوء عملکرد مداوم در تعادل مغز، سبب تغییر اتصال سلولهای مغزی شده و به مغز صدمه میزند.
این تغییرات سبب میشود که تصمیمگیری برای انجام کار برای شما مشکل شده و یا زمانی که صبح از خواب بیدار میشوید کسل و بیحوصله باشید شاید بدین علت است که درد سبب افسردگی و سایر ناهنجاریها میشود. دکتر «شیائو» میگوید: تحقیقات به ما نشان دادند که باید به دنبال راهی برای درمان درد مزمن باشیم تا از اختلال ر عملکرد مغز جلوگیری کنیم.