شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳
سه شنبه ۵ مهر ۱۴۰۱ 1297 0 1

گوگل ۲۴ ساله شد

دو دانشجوی دکترا در دانشگاه استنفورد آمریکا ۲۴ سال پیش تصمیم گرفتند یک موتور جستجو به نام گوگل بسازند که اکنون بعد از گذشت حدود ربع قرن، تحولات عظیمی را در دنیای مدرن رقم زده و به یکی از ضروریات زندگی روزمره مردم سراسر جهان تبدیل شده است.
 
امروز سه‌شنبه ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲ (۵ مهر ۱۴۰۱) سالروز تولد شرکت بزرگ گوگل است. این شرکت امروز بیست و چهارمین زادروز خود را جشن می‌گیرد.
 
همکاری میان هم‌بنیان‌گذاران گوگل، یعنی «لری پیج» (Larry Page) و «سرگی برین» (Sergey Brin) در یک روز آفتابی در دانشگاه استنفورد آغاز شد. این دو دانشجوی دکترا در دانشگاه استنفورد تلاش کردند تا نحوه تعامل مردم با انبوه اطلاعات در شبکه جهانی وب را بهبود بخشند و در نهایت در سال ۱۹۹۸ گوگل متولد شد و تاریخ را دستخوش تغییر کرد.
 
در حالی که شرکت گوگل در سال ۱۹۹۷ شروع به کار کرد، اما در ۲۷ سپتامبر ۱۹۹۸ رسماً به عنوان یک شرکت توسط سرگی برین و لری پیج، بنیان‌گذاری و تأسیس شد.
 
در سال ۱۹۹۷ بود که سرگی برین، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد در دانشگاه استنفورد ماموریت یافت تا محوطه دانشگاه استنفورد را به لری پیج که به دنبال گذراندن تحصیلات تکمیلی خود در این دانشگاه بود، نشان دهد و این دو نفر اینگونه با هم آشنا شدند. آنها سال بعد در یک اتاق، یک موتور جستجو ایجاد کردند و اولین نمونه اولیه خود را توسعه دادند که منجر به بنیان‌گذاری گوگل شد. اینگونه بود که شرکت گوگل رسماً در سال ۱۹۹۸ متولد شد.
 
البته گوگل در اصل در تاریخ ۴ سپتامبر ۱۹۹۸ تأسیس شد و در هفت سال اول نیز سالروز تولد خود را در همان تاریخ جشن می‌گرفت. با این حال بعداً در سال ۲۰۱۳ تصمیم بر این شد که جشن تولد گوگل به تاریخ ۲۷ سپتامبر منتقل شود، چرا که مصادف است با نخستین صفحاتی که این موتور جستجو نمایش داده است.
 
گوگل امروزه پرکاربردترین موتور جستجو در سطح جهان است و مدیرعامل فعلی آن «سوندار پیچای» است که در تاریخ ۲۴ اکتبر ۲۰۱۵ جانشین «لری پیج» شد.
 
اکنون روزانه میلیاردها جستجو در گوگل به بیش از ۱۵۰ زبان در سراسر جهان انجام می‌شود. گوگل بیش از ۲۰ مرکز داده در سراسر جهان دارد که ماموریت آنها، در دسترس قرار دادن اطلاعات برای همه جهان به طور یکسان است.
 
نام مشهور جهانی «گوگل» از یک اصطلاح ریاضی برگرفته شده که در حدود سال ۱۹۲۰ به وجود آمده است. ادوارد کسنر (Edward Kasner) ریاضی‌دان آمریکایی هنگام قدم زدن در جنگل‌های نیوجرسی از برادرزاده جوان خود «میلتون سیروتا» خواست تا در انتخاب یک نام برای یک عدد گیج‌کننده که ۱ با ۱۰۰ صفر جلوی آن بود، به او کمک کند و «میلتون» گفت: گوگول (googol)!
 
این اصطلاح بیست سال بعد با گنجانده شدن در کتابی که «کسنر» در سال ۱۹۴۰ با عنوان «ریاضیات و تخیل» تألیف کرد، به چشم آمد و شایع شد.
 
سرانجام در سال ۲۰۰۶، واژه گوگل (Google) به طور رسمی به دیکشنری انگلیسی آکسفورد (به معنای جستجو کردن در موتور جستجوی گوگل) اضافه شد.
 
هدف پیج و برین از انتخاب این واژه این بود که نشان دهند قرار است مأموریتی را به اجرا برسانند که هدف آن سازماندهی انبوهی از اطلاعات وب است و به نوعی این عدد بزرگ نشان از ساخت یک موتور جستجو در مقیاسی بزرگ داشت.
 
از خدمات ارزنده گوگل که دنیای فناوری را دچار تحول اساسی کرده است، می‌توان به ساخت و توسعه گوشی‌های هوشمند، محبوب‌ترین مرورگر جهان به نام کروم (Chrome)، سرویس ترجمه گوگل ترنسلیت (Google Translate)، بزرگترین بستر به اشتراک گذاری ویدیو در جهان موسوم به یوتیوب، سرویس رایانامه جی‌میل (gmail)، نقشه‌های گوگل (Google MAP) و بسیاری از فناوری‌های دیگر اشاره کرد.
 
ناگفته نماند که شرکت الفابت (Alphabet) کمپانی مادر گوگل نیز یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا بوده و در زمینه‌هایی همچون افزایش طول عمر، خودروهای خودران و توسعه سیستم عامل اندروید فعالیت می‌کند.
منبع
ایسنا
کلمات کلیدی

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
هوش سیّال در مقابل هوش متبلور
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
طنز ریاضی: اثبات 2=1
سیستم عدد نویسی رومی
زندگینامه بزرگان ریاضی: سرینیواسا رامانوجان
زندگینامه بزرگان روانشناسی: گوردن آلپورت: پدر روان شناسی شخصیت