هنر تنها یک سرگرمی نیست. فعالیت های هنری به کودکانی که دچار مشکلات یادگیری هستند، به روش های گوناگون کمک می کند تا بر این مشکلات چیره شوند. البته، ناتوانی در یادگیری به این معنا نیست که فرد دچار ناتوانی در یاد گیری، در یاد گیری مهارت های هنری نیز با دیگران تفاوت دارد. به هر حال، موسیقی، هنر، کاردستی و حرکات موزون، به دانش آموزانی که در یادگیری مشکل دارند این فرصت را می دهند که از راه های گوناگون، خود را نشان دهند و به اعتماد به نفس دست یابند.
ایجاد اعتماد به نفس
دستیابی به خود انگاره ی مثبت و آگاهی از اینکه می توان کار سودمندی انجام داد، بخش مهمی از فرآیند یادگیری است. کودکانی که در یادگیری مشکل دارند، بیشتر به خاطر دشواری هایی که در مدرسه با آن ها دست به گریبان اند، تصور می کنند که در یادگیری ناتوان اند. برای آن ها یک قلم موی نقاشی، لباس، طبل یا کاغذ و قیچی وچسب، یا هر چیز جدیدی، هم می تواند ابزاری نو برای بیان خود باشد و هم سبب ایجاد اعتماد بنفس در آن ها شود.
یادگیری از راه هنر
- هنر می تواند دروازه های دنیایی نو را به روی کودکانی که در یادگیری به روش های سنتی مشکل دارند، بگشاید. هنرها، اصولی عقلانی هستند که به تفکر پیچیده و توانایی در حل مسئله نیازمندند و به دانش آموزان فرصت می دهند تا درک خود را از دنیای پیرامون شکل دهند.
- طراحی و نقاشی می تواند برخی مهارت ها را تقویت کند و همچنین راهی برای یادگیری اشکال، مقایسه، حدود، نسبت های فضایی، اندازه و دیگر مفاهیم ریاضی است.
- موسیقی به کودکان، ریتم و صدا و زیر و بم آن را می آموزد. ریتم ها می توانند به بچه ها در یادگیری صدا و دیگر ویژگی های خواندن، مانند آوا شناسی کمک کنند. استفاده از صداهای تکراری برای یادگیری درس ها، مانند سرودهایی برای حروف الفبا یا جدول ضرب، تجربه ی یادگیری را آسان تر و سرگرم کننده تر می کند.
- حرکت های موزون، از راه فعالیت جمعی به کودکان در یادگیری توالی، ریتم و جهت ها کمک می کند. همراه با گسترش مهارت هماهنگی وکنترل حرکتی، دا نش آموزان شمارش و جهت یابی رانیزفرا می گیرند که می تواند درک آن ها را از مفاهیم خواندن و نوشتن،مانند پی بردن به تفاوت حروف شبیه به هم و تشخیص جهت های راست و چپ اصلاح کند.
- اجرای نمایش به کودکان امکان می دهد خود را در گیر موضوعی بکنند و از آن به شکلی عمیق و شخصی بیاموزند. تقلید نقش شخصیت هاو رخدادهای تاریخی و ادبی سبب می شود دانش آموزان نسبت به آنچه فرا می گیرند، احساس مالکیت کنند و به آن ها اجازه می دهد به شناخت عمیق تری از محتوای موضوع دست یابند.
- کارهای دستی به کودکان فرصت می دهد که خود را در کارهای حجمی بیان کنند. به این ترتیب، آن ها می توانند مهارت های بنیادین خود را در زمینه ی حل مسئله، بدون درگیر شدن در موقعیت های چالش برانگیزتر گسترش دهند
هنر وسیله ای برای ارزیابی
آزمون های دوره ای و تکالیف خانه، ابزارهای سنتی برای ارزیابی اند که ممکن است برای دانش آموزان، به ویژه آن هایی که در یادگیری مشکل دارند، دشوار باشند. پروژه های خلاق، به این گروه از دانش آموزان این آزادی را می دهد که آنچه را می دانند، بدون محدود شدن به متن های چاپی نشان دهند. استفاده از پروژه های هنری و ارائه به شیوه ی چند رسانه ای، روش جایگزین مناسبی برای توضیح آموخته های این افراد است. چون اگر فردی در فرآیند یادگیری از راه شنیدن یا دیدن مشکل دارد، به این معنا نیست که نمی تواند یاد بگیرد. هنر به کسانی که دچار مشکلات یادگیری هستند، روش های پویا ارائه می کند و از همه مهم تر با این روش ها آن ها به شایستگی های خود پی می برند.