سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲ 5252 0 23

آموزش محاسبه‌ی سریع مسئله‌های سخت: دوست دارید وقتی با مادر خود به سوپرمارکت می‌روید، سریع‌تر از ماشین حساب فروشنده، مجموع قیمت خریدها را به مادرتان بگویید؟ یا وقتی پدر و مادرتان دارند در مورد حساب و کتاب خانه حرف می‌زنند، شما زودتر از ماشین حساب‌شان، جواب جمع، تفریق، ضرب یا تقسیم آن‌ها را بگویید؟!

ریاضی در سه سوت!

یا باید یک نابغه‌ی ریاضی شویم؟
معلوم است که نه! اگر کمی دقت کنید، متوجه خواهید شد که بدون دانستن ریاضی هم می‌توان زندگی کرد! خود ما هم چند نفر را می‌شناسیم که تا 90 سالگی عمر کردند و آن‌قدرها هم ریاضی نمی‌دانستند، بنابراین اگر ریاضی یاد نگیرید از گرسنگی نخواهید مرد، اما یاد گرفتن ریاضی به شما کمک خواهد کرد که هم راحت‌تر زندگی کنید و هم زندگی دیگران را راحت‌تر کنید.

مثلاً می‌توانید حساب پول توجیبی خود را بهتر داشته باشید. یا بعد از خرید، مطمئن باشید که باقی پول‌تان را درست گرفته‌اید. اما ریاضی تنها به پول ارتباط ندارد. به این فکر کنید که بدون محاسبات ریاضی، خانه‌ی محکم، اتومبیل، سدی برای نگهداری آب، قطار، هواپیما، تلویزیون و... وجود نداشت، پس می‌بینیم که تمام دنیای فیزیکی، معجونی از فرمول‌های ریاضی است. شاید فیثاغورث، ریاضی‌دان بزرگ تاریخ، خیلی هم اشتباه نمی‌کرد که می‌گفت: «همه چیز عدد است!»
 
شروع سفر
دوست دارید وقتی با مادر خود به سوپرمارکت می‌روید، سریع‌تر از ماشین حساب فروشنده، مجموع قیمت خریدها را به مادرتان بگویید؟ یا وقتی پدر و مادرتان دارند در مورد حساب و کتاب خانه حرف می‌زنند، شما زودتر از ماشین حساب‌شان، جواب جمع، تفریق، ضرب یا تقسیم آن‌ها را بگویید! قیافه‌ی آن‌ها بعد از این‌که دیدند جواب ماشین حساب‌شان با چیزی که شما گفتید، یکی است، دیدنی خواهد بود!

با خواندن این صفحه در هر شماره، شما خواهید توانست تمام محاسبات ریاضی را بدون کاغذ و قلم و فقط با استفاده از ذهن‌تان انجام بدهید. اگر هم از آن دسته بچه‌ها هستید که می‌گویید: «پس ماشین حساب‌ها به چه درد می‌خورند؟»، به روزی فکر کنید که ماشین حساب‌تان باتری تمام کند، یا خراب شود، یا جایی باشید که ماشین حساب نداشته باشید. یادتان نرود که این مغز یک انسان بود که آن ماشین حساب را اختراع کرد!
 
اولین قدم
برای شروع سفر سریع و آسان به طرف ریاضی، باید یک‌سری عملیات‌ ساده را بلد باشید. مثلاً باید بتوانید جواب 3+42 را که می‌شود 45، بدانید، یا 30+42 که می‌شود 72، یا 300+42 که می‌شود 342. ساده بود، نه؟ شما تقریباً بلافاصله توانستید جواب را با «شنیدن» حدس بزنید! این عالی است.

اولین و مهم‌ترین نکته در محاسبات سریع این است که همیشه از چپ به راست فکر کنید!

برای مثال، سریع بگوید 2 میلیون به اضافه 2 میلیون چند می‌شود؟ درست است! 4 میلیون! اما آیا وقتی شما خواستید به جواب برسید، «2 با شش صفر» را با یک «2 با شش صفر» دیگر جمع کردید؟ اگر این‌طور عمل کردید که مدل مدرسه‌ای است؛ باید به شما بگویم که اگر می‌خواهید در سریع محاسبه‌کردن، مهارت پیدا کنید، باید بدانید که قوانین ما با قوانین مدرسه کمی فرق دارد. منظور ما این است که محاسبه روی کاغذ با محاسبه‌ی ذهنی کمی تفاوت دارد و با کمی تمرین متوجه این تفاوت‌ها خواهید شد.

اما اگر مسئله را «شنیدید»، به صورت طبیعی از چپ به راست فکر کرده‌اید! شما 2 را با یک 2 دیگر جمع کردید و بعد یک «میلیون» به آخرش اضافه کردید. 
 
بنابراین یادتان نرود که حساب کردن، در حالی که از چپ به راست فکر می‌کنیم، برای ذهن طبیعی‌تر و در نتیجه ساده‌تر خواهد بود!
 
پس در شماره‌های آینده، وقتی که محاسباتی را روی کاغذ می‌بینید و می‌خوانید، از شما می‌خواهیم که آن‌ها را در واقع بشنوید. حتی می‌توانید از کسی کمک بگیرید تا این صفحه را برای شما بخواند و شما فقط آن را بشنوید. 

به دنیای زیبای ریاضی خوش آمدید! منتظر قدم بعدی باشید!
 

آی هوش: گنجینه دانستنی ها و معماهای هوش و ریاضی

نظراتی که درج می شود، صرفا نظرات شخصی افراد است و لزوماً منعکس کننده دیدگاه های آی هوش نمی باشد.
آی هوش: مرجع مفاهیم هوش و ریاضی و انواع تست هوش، معمای ریاضی و معمای شطرنج
 
در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان، رعایت برخی موارد ضروری است:
 
-- لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-- آی هوش مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
-- آی هوش از انتشار نظراتی که در آنها رعایت ادب نشده باشد معذور است.
-- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
 
 
 
 

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

قواعد بخش پذیری بر اعداد  1 تا 20
زندگینامه ریاضیدانان: جان فوربز نش
طنز ریاضی: لطیفه های ریاضی!
زندگینامه ریاضیدانان: رویا بهشتی زواره
طنز ریاضی: اثبات 5=2+2
بررسی تعلیم و تربیت از دیدگاه جان دیوئی
آزمون های هوش: ماتریس های پیشرونده ریون
زندگینامه ریاضیدانان ایرانی: حکیم عمر خیام
زندگینامه ریاضیدانان: محمد خوارزمی